A mostani 10 milliószoros nap különlegessége…

m10Akiknek még új a téma, ide kattintva el tudják olvasni, hogy miért is ezek a napok az év legfontosabb napjai a tibeti kultúrában.

De röviden annyit mondanék, hogy minden évben 4 ilyen 10 milliószoros nap van. Viszont a mostani, idén ez a második és 2015. Június 2-re esik, nagyon komoly nap, a varázslás szempontjából.

Mert most Kedden Telihold lesz, de a Hold a Skorpióban fog állni, ami a Hold leggyengébb pozíciója. 2 hét múlva meg újholdkor pont a Bikában lesz a Hold, amikor is az Újhold miatt gyenge a Hold, de mégis a Bikában a lehető legerősebb helyzetben áll.

Sokan tudjátok, hogy Teliholdkor a Nap és a Hold mindig egymással szemben állnak, míg Újholdkor a Nap és a Hold együttállnak csillagászatilag. Ezért ez a jelenség, hogy a Hold Újholdkor áll a lehető legerősebb helyzetében a Bikában és Teliholdkor áll a leggyengébb pozíciójában a Skorpióban, évente csak egyszer jöhet létre.

A varázslásban ez a legerősebb, de mégis gyenge, leggyengébb, de mégis erős állások rendkívül kedvezőek. Egyszerűen azért mert a Tantra alapszabályai közé tartozik az, hogy minél magasztosabb valami, az általában annál egyszerűbb is, és minél
komplikáltabb valami, az annál nehezebben megérthető és gyakorolható.

Nem beszélve arról, hogy ez a keddi nap pont Sznána Játra napra is esik, egy rendkívül szép spirituális napra.

Szóval varázslásra fel, és 10 milliószoros lesz a hatás, bármit is teszünk, tehát okosan.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .