A Védikus tudás sokszínűsége…

A Védák könyvei a világ legősibb írott szövegei. Sőt az ősi indiai kultúrát, Védikus kultúrának hívják, hiszen ennek a sok ezer éves kultúrának minden apró mozzanata le van jegyezve a Védák írásaiban.

És ezek az írások nem csak néhány pálmalevélre vetett irományok, hanem egy elképesztő mennyiségű precízen leírott szöveg, ami egy követhető és átlátható tematika szerint lett lejegyezve, témakörökre bontva és helyenként magyarázatokkal ellátva, hogy minél feldogozhatóbb legyen az olvasónak.

Ezért a Védikus irodalmat, úgy aposztrofálják maguk a Védák is, mint útmutatót a világ működtetéséhez. Így ténylegesen mindenről is van szó a Védákban, a leghétköznapibb dolgoktól, mint pl. a helyes ruha mosási technikáktól, egészen a matematikáig, ami technikailag minden más rendszernek az alapja. Valamint elképesztő mennyiségű leírás található a sebészetről, az időjárás előrejelzéséről, a művészetekről vagy akár a közgazdaságról csak, hogy néhány érdekesebb témát megemlítsek.

A spiritualitástól a materiális tudományok egyaránt részei a Védákban, sőt a Védákban prezentált tudományágak erősen össze is vannak kapcsolva egymással. Akár lehetne úgy is fogalmazni, hogy míg a Védikus asztrológia azt mondja meg, hogy mikor csináljunk valamit, és Vasztu tudománya azt, hogy hol, addig az Ájurvéda és a Hatha Jóga tudományai azt is megmondja, hogy mit érdemes csinálni.

Mi a Bhakti Kutir színeiben a következő Védikus kultúrtudományokat próbáljuk nektek átadni, személyes konzultációk, vagy csoportos oktatás keretein belül: 

Ájurvéda: Az ősi indiai holisztikus életviteli kultúrtudománya, ami a mai napig alkalmazható a mi életünkben is, itt nyugaton, Európa szívében! Itt megtalálsz egy olyan oldalt, ahol az oktatástól egészen a hasznos receptekig sok mindent el lehet olvasni!

Hatha Jóga: Itt megtalálsz egy nagyobb mennyiségű információt magáról a Hatha Jógáról, az általunk tanított Hatha Jóga stílusáról, de a Bhakti Kutir színeiben szervezett Hatha Jóga oktatásról is!

Vasztu Shásztra: A Védikus térrendezés egy olyan tudomány, ami a mai napig aktuális, és aminek alkalmazásával nagyon gyorsan előlehet állítani egy sor kedvező hatást az életünkben, a tanulmányainkban, de akár az üzleti szférában véghez vitt sikereinkben is. Itt bővebben is találsz infót erről a tudományról!

Védikus Asztrológia: Itt megtalálsz egy komolyabb mennyiségű információt, egy oldalon összeszedve, a Védikus asztrológiát bemutató alap írásoktól egészen a Védikus asztrológia legérdekesebb, de egyben legkomplexebb műfajait feldolgozó bejegyzéseken át, sok-sok évnyi asztrológiai elemzések sokaságáig. Jó szemezgetést!

Om Tat Sat

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.