Orientális Módszerek

Nekünk a Bhakti Kutirban az Orientális módszerek gyakorlás alapú megközelítése, rendkívül jól kiegészíti a magasztos, fentről áramló Védikus kultúra csodálatosságát. 

Hiszen a nálunk tanított formája a Zen Shiatsunak több évszázadon keresztül alakult és formálódott Japán legádázabb, legvéresebb csatáiban, a Japán történelem legmeghatározóbb uralkodói és hadurai által. Ugyanakkor a Tai Chi és a Taoista Jóga, ami szintén szerves részét alkotja a Bhakti Kutirban tanított ágazatoknak, a világtól elvonult remeték hosszas elmélkedéseinek gyümölcse.

De attól függetlenül, hogy ezek a rendszerek, hogyan alakultak ki, a távol keleti módszereknek az alapja, mindig ugyanaz. Alázatos megfigyelés és gyakorlás, majd elképesztő mennyiségű tapasztalat szerzés után, magát az aktust, a rítust, a rendszer terápiás elemeit művészi szépségre kell emelni, hogy a hatékonyság keveredhessen a szépséggel és a harmóniával, miközben a kezelt vagy fogadó fél még jól is érzi magát.

Nem véletlen az sem, hogy a Fülöp-szigeteki Kali botvívás bizonyos elemeit már több kontinensen is tanítják a legkülönfélébb idegrendszeri betegségek és sérülések kezelésének és gyógyításának folyamataként.

Hiszen erről szólnak az Orientális módszerek:

 • Kívülről szépen néz ki,
 • a gyakorlónak/fogadónak jól is esik,
 • és mindenek felett pedig elképesztően hatékony.

Bővebben a Bhakti Kutir berkein belül tanított orientális módszerekről:

 • Reiki, egy Japán kézrátételes energetikai gyógyászati rendszer.
 • Tai Chi, egy lassú mozdulatokon keresztül gyakorolt ősi kínai belső harcművészet.
 • Taoista Jóga, az ősi Kína területén élő remeték testi és lelki gyakorlatainak rendszere.
 • Zen Shiatsu, ősi Japán eredetű gyógyászati rendszer, ami az elmúlt 1000 évben alakult ki.

Om Tat Sat

4 Responses to Orientális Módszerek

 1. Hegedűs Edit szerint:

  Kedves Ádám !
  A segítségedet kérem. Két éve kifordult a jobb vállam. Helyre tették, de azóta nincs rendben a könyököm és a kezem. Már írni is alig tudok. Egy belső hang azt súgja, hogy ezen Te fogsz tudni segíteni. Kérlek, hogy ha módodban áll, légyszíves írd meg, hogy ez ügyben mikor és hol kereshetlek fel.
  Várom válaszodat, és addig is bizalommal és teljes békében ismételgetem a mantrámat.
  Üdvözlettel: Hegedűs Edit

 2. Ebergényi Györgyné Marcsi szerint:

  Kedves Ádám ! Szeretném meg kérdezni ,hogy a hólyag és vese betegséggel is foglalkozol tíz éve vissza térő gennyes a vizeletem és csak gyógyszereket kapok ,rá ,és ideig óráig segit és vissza térnek a bajok ,,nagyon fáj ahogy pisilek ezen is lehet segiteni ? köszönöm Szombathelyről írtam egy napon születünk november 26 ,,csak én egy kicsit előbb ja és nem találnak az orvosok semmit ,,köszönöm ha válaszolsz..üdv Marcsi

 3. Krisztina szerint:

  Kedves Ádám! 10 éve van fülzúgásom mindkét fülben,már rengeteg helyen jártam vele sajnos nem múlt el.Azt szeretném kérdezni,hogy kezelhető-e szerinted ez a betegség ami egy tünet,az okára még nem jöttek rá sajnos.A keringés javító gyógyszerek nem igazán használnak.A hormonváltozás (pl terhesség) ronthat-e a fülzúgáson? Előre is köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük