Li Ching Yuen, a közelmúlt Taoista mestere, aki 256 évig élt…

taoLi Ching Yuen 1677-ben született és gyógynövény tant, harc művészetet és taktikai harcmodort tanult fiatal korában.

71 éves korában, miután rájött, hogy neki nagyon is működik a Taoista életvitel gyakorlása, olyan munka után nézett, ami nyugdíjjárulékkal járt, így bevonult a Qing Birodalom hadseregébe.

40 évvel később szerelt le, 111 évesen, majd további 145 évig vette fel a nyugdíját.

Egyes leírások 23, más feljegyzések 14 feleséget tituláltak az öregúr rovására, de mindkét verzió feljegyzői megegyeztek abban, hogy halálakor 1933-ban egy hatvanas éveiben járó hölggyel élt, Li Ching Yuen.

Akkoriban kb. 180 élő leszármazottja volt, és még mindig kiváló volt a látása, gyors és pattogós a járása, valamint aktívan működött, mint saját készítésű gyógynövény formulákkal gyógyító terapeuta.

1927-ben a kínai hadsereg Yang Sen nevű tábornoka is utána nyomozott az ügynek, és miután felülvizsgálta Li Ching Yuen 139 éve felvett nyugdíjának ügyét, mestereként fogadta az öregurat.

1928-ban már írt róla a New York Times, sőt tudósítót is küldtek Kínába a sztori felgöngyölítésére, aki azt derítette ki Li Ching Yuen szomszédjaitól, hogy az ő nagyapjuk gyermekkorában is már öreg felnőttként ismerték a gyógynövényes bácsit.

Aztán 1930-ban újra bekerült a New York Times magazinba, miután egy professzor a Changdu-i egyetemen talált egy 1827-es kínai császári feljegyzést, miszerint az állam üdvözölte Li Ching Yuen-t 150. születésnapja alkalmából.

Li Ching Yuen nyilatkozott is a New York Times magazinnak, és arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, a következőket mondta:

„Csendesítsd el a szíved. Légy nyugodt, mint egy teknős, járj gyorsan, mint egy galamb és úgy aludj, mint egy kutya.”

Li Chin Yuen 1933. Május 6-án távozott el, természetes halált halva. Nem is rossz ez a Taoista hozzáállás, nem?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Li Ching Yuen, a közelmúlt Taoista mestere, aki 256 évig élt…

  1. Visszajelzés: Taoista önmasszírozás… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .