Li Ching Yuen, a közelmúlt Taoista mestere, aki 256 évig élt…

taoLi Ching Yuen 1677-ben született és gyógynövény tant, harc művészetet és taktikai harcmodort tanult fiatal korában.

71 éves korában, miután rájött, hogy neki nagyon is működik a Taoista életvitel gyakorlása, olyan munka után nézett, ami nyugdíjjárulékkal járt, így bevonult a Qing Birodalom hadseregébe.

40 évvel később szerelt le, 111 évesen, majd további 145 évig vette fel a nyugdíját.

Egyes leírások 23, más feljegyzések 14 feleséget tituláltak az öregúr rovására, de mindkét verzió feljegyzői megegyeztek abban, hogy halálakor 1933-ban egy hatvanas éveiben járó hölggyel élt, Li Ching Yuen.

Akkoriban kb. 180 élő leszármazottja volt, és még mindig kiváló volt a látása, gyors és pattogós a járása, valamint aktívan működött, mint saját készítésű gyógynövény formulákkal gyógyító terapeuta.

1927-ben a kínai hadsereg Yang Sen nevű tábornoka is utána nyomozott az ügynek, és miután felülvizsgálta Li Ching Yuen 139 éve felvett nyugdíjának ügyét, mestereként fogadta az öregurat.

1928-ban már írt róla a New York Times, sőt tudósítót is küldtek Kínába a sztori felgöngyölítésére, aki azt derítette ki Li Ching Yuen szomszédjaitól, hogy az ő nagyapjuk gyermekkorában is már öreg felnőttként ismerték a gyógynövényes bácsit.

Aztán 1930-ban újra bekerült a New York Times magazinba, miután egy professzor a Changdu-i egyetemen talált egy 1827-es kínai császári feljegyzést, miszerint az állam üdvözölte Li Ching Yuen-t 150. születésnapja alkalmából.

Li Ching Yuen nyilatkozott is a New York Times magazinnak, és arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, a következőket mondta:

„Csendesítsd el a szíved. Légy nyugodt, mint egy teknős, járj gyorsan, mint egy galamb és úgy aludj, mint egy kutya.”

Li Chin Yuen 1933. Május 6-án távozott el, természetes halált halva. Nem is rossz ez a Taoista hozzáállás, nem?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Li Ching Yuen, a közelmúlt Taoista mestere, aki 256 évig élt…

  1. Visszajelzés: Taoista önmasszírozás… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük