Augusztus hónap esemény naptára…

augEz egy új elképzelés a Kutir honlapján. Minden hónap elején fel fogom tenni, hogy mi várható az adott időszakra. Feltenném a Sziddha és Mrityu napokat, mert azért mégiscsak élvezzenek némi előnyt azok, akik megvették a Kutir Kalendáriumot, de lehessen tervezni a honlap olvasóknak is előre.  Mert ha valami fontosba kezdünk bele jó tudni mi várható, mondjuk, ha pl. több opció is van egy vizsgára, akkor lehessen olyan napot választani, ami simában zajlik, stb., stb.

Meg persze akkor előre felteszem a várható spirituális napokat is, meg az adott hónapban született vegetáriánus sportolókat is, meg úgy mindent, ami arra a hónapra jellemző.

Tehát:

Augusztus 1: Az Istenek lepihennek és kezdődik a 4 hónapos magunkkal foglalkozás! Legalapabb fogadalom, az első hónapban tartózkodunk a spenót fogyasztásától.

Augusztus 6: A Hold a „varázslatos kezdetek” csillagképben áll. Ájurvéda előadás: A női és férfi lélek sajátosságai. Kezdjünk bele valami különlegesbe!

Augusztus 7: A tibeti kalendárium szerint a gyógyító Buddha napja, ezen a napon tegyünk az egészségünkért.

Augusztus 8: Sziddha Jóga.

Augusztus 12: Mrityu Jóga. Ugyanakkor Siva napja is.

Augusztus 13: Mrityu Jóga.

Augusztus 17: Kezdődik a Taoista Jóga tanfolyam. (7 alkalmas)

Augusztus 19: Garuda Napja.

Augusztus 21: Sziddha Jóga.

Augusztus 23: A tibeti kalendárium szerint a gyógyító Buddha napja, ezen a napon tegyünk az egészségünkért.

Augusztus 26: Sziddha Jóga, bele kezdünk az őszi Pancsakarmába.

Augusztus 27: Siva napja.

Augusztus 28: Ájurvédikus alap tanfolyam, fókuszban az egészség 3 pillére.

Augusztus 29: Mrityu Jóga. Balaráma és Hayagriva napja.

Augusztus 30: Mrityu Jóga. Az Istennek alvás idejének 2. hónapja: A legegyszerűbb böjt, tartózkodás a joghurttól.

Egyéb információk:

  • Az éves regenerációs szakaszban, az Augusztus hónap a vastagbél működésre fókuszáló időszak, a Triphalát ajánlanánk, ami a béltraktus egyik leghatékonyabb tisztítója és megfiatalítója. De ha tréfás akarnék lenni, a Brahmit is szívesen ajánlom az utóvizsgázóknak és a most felvételizőknek.
  • Augusztus hónap első két hetének asztrológiai előrejelzése…
  • Augusztus hónap második felének asztrológiai előrejelzése…
  • A hónap vegetáriánusa: Edwin Moses, mindenidők legnagyobb gátfutója…

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .