Taoista Jóga – Hamarosan startolunk

Augusztus 17-én, hétfőn újra indul a Taoista Jóga Tanfolyam.Tao

Taoista Jóga három fő célja:

  1. Az életenergia növelése testünkben, melynek természetes velejárója a hosszabb élet.
  2. A testi-lelki harmónia kifejlesztése, hogy a teljesség és a békesség érzete határozza meg  mindennapjainkat.
  3. A testi és mentális erőnlét fejlesztése az által, hogy növeljük a fizikai rugalmasságunkat olyan gyakorlatokkal, amely testünket a teljes mozgás tartományában fejleszti, valamint a tudatunk edzése az egyenletes és mély légzésen keresztül.

Ez a kurzus egy 14 hetes otthoni gyakorláson kalauzol át, hetente egyszeri találkozókkal, hétfő esténként 20 órától kb. 21.30-ig, a Hatha Jóga óra után. Az alatt az egy-másfél óra alatt vesszük át azokat a gyakorlatokat, amelyeket majd egy-egy héten át az otthonunkban kell gyakorolnunk.  Minden hétre lesz fizikai, légző és meditációs gyakorlat is. A napi szüksége gyakorlás kb. 15-20 perc.

Évekig 14 hét alatt vettük át, valós időben a gyakorlással, az egész anyagot, de sokaknak lehetetlen volt 14 héten keresztül, minden alkalommal eljönni, így 2013 óta, 7 alkalommal szoktunk találkozni, és alkalmanként 2-2 heti gyakorlás adagokat szoktunk átvenni.

Ha még több mindent szeretnél megtudni a Taoista jógáról, katt ide.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to Taoista Jóga – Hamarosan startolunk

  1. Visszajelzés: Augusztus hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük