Teremtsünk Harmóniát az Otthonunkban: Vasztu praktikák lakásunk Észak-keleti területére…

guru yantraAz ősi indiai térrendezés szerint, tehát a Vasztu szerint, az Észak-keleti égtáj a legfontosabb területe az otthonunknak.

Ahogyan a Kutir Vasztus oldalán is látható, minden épület alaprajzára Vasztu formája felfestendő, hogy pontos elemzésnek tudjuk alávetni az adott lakóterületet. Az ilyen felfestéseknél mindig Vasztu feje kerül az Észak-keleti égtájra, ami nem csak a gondolkodás és kreativitás területe az otthonunkban, de a Női-Férfi energiák harmonikus együttműködésének területe, és a spiritualitás helye is az otthonunkban. Nem véletlen, hogy a legtöbb indiai otthonban Észak-keleten található az oltár.

Így a Vasztu tudománya szerint az egyik legkellemetlenebb energetikai malőr az, ha az otthonunkban az Észak-keleti területre esik a mellékhelyiség. Én magam, lassan negyed évszázada foglalkozom a Vasztuval, de én még olyan helyet nem láttam ahol hosszútávon ne lett volna az ott lakók egészségére káros az Észak-keleti WC. Sőt olyan helyen sem voltam még, akiknél komolyabb egészségügyi gondok voltak, és ne Észak-keleti lett volna a mellékhelyiség.

Szóval az egyik legfontosabb tanács a Vasztuban az, hogy az Észak-kelet mindig makulátlanul tiszta kell, hogy legyen. És, hogy az a terület legyen minél szelősebb, semmi zsúfoltság és lehetőleg legyenek ott ablakok, de ha ez nem megoldható, akkor tükrökkel és vízzel lehet fokozni az Észak-kelet területének erősségét.

Természetesen, ha valami baki lenne az égtájban, mondjuk ott a WC-nk, vagy ott van egy lépcső, vagy a raktár, vagy a kazán akkor ajánlott az Észak-keleti égtáj yantrájának használata.

Ezt a Yantrát legideálisabb csütörtökönként kinyomtatni, asztrológiailag jó csütörtökökön. Viszont a teljes évet nézve a legjobb ha Sri Vámanadéva születésnapján nyomtatjuk ki ezt a Yantrát, mert Vámana nem más, mint a Jupiter bolygó uralkodó Istensége. Ez a nap Szeptember környékén szokott bekövetkezni. 

Sri Vámanadéva Krisna pap inkarnációja! Aki megjelent Bali, a világ ura előtt, és mindösszesen 3 lépésnyi földet kért tőle, mint pap a királytól. Bali bele egyezett, és Vámanadéva hatalmasra nőtt és 2 lépésből átszelte az egész univerzumot. Majd így szólt Balihoz: “Három lépést ígértél nekem, és én mindent elvettem tőled 2 lépésből. Hová léphetek még, hogy meg legyen az, amit ígértél?” Bali azt mondta, hogy harcosként állni fogja a szavát és, hogy Vámanadéva lépjen a fejére! Így ajánlotta fel saját magát is a Jóistennek! Ezek után Vámanadéva megáldja Balit, hogy a teremtés végéig fog élni, valamint ő, Bali lesz a következő manvantara korszakban Indra, az istenek királya!

Szóval a fent látható yantrát ideális esetben Vámana napján kellene kinyomtatni és alá biggyeszteni ezt a kis mantrát és úgy bekeretezni. Ezek után pedig az Észak-keleti falunkra felhelyezni.

a másik kép, mármint a mantrás…

Itt megtalálod az Észak-nyugathoz való Krisna Yantrát, a bejegyzésben egyben magyárazatot találtok a yantrák használatára is…

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Vasztu
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

9 Responses to Teremtsünk Harmóniát az Otthonunkban: Vasztu praktikák lakásunk Észak-keleti területére…

 1. Németh Sándor szerint:

  Mi a fenti Sri Vámanadéva yantra mantrája? Köszönöm

 2. Visszajelzés: Mit is jelentenek azok a kifejezések, hogy mantra, yantra vagy tantra? | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Október 18-án lesz a Szerencse Istennőjének Ünnepe, Yantra nyomtatós nap! | Bhakti Kutir

 4. Marietta szerint:

  Haribolo! Nálunk a fürdö wc együttes pont északkeletn van. Egyik fal pontosan északi a rá meröleges pont keleti. Rakhatom a jantrát a wc-fürdőbe? Ha igen, akkor hova, a sarokba. Előre is köszi a tálaszt! Nagyon fontos lenne, mert 3 éve küzdök egy betegséggel…

 5. Erika szerint:

  Valamelyik oldalon felajanlottad, hogy el tudod kuldeni a Yantra-kat nagyobb meretben. Szeretnek elni ezzel a lehetoseggel. Minden egtajnak megfelelo yantra-bol kerek szepen egy nagyobb meretut.
  Koszonom! Erika

 6. Visszajelzés: Dharmachakra Nap: Mit jelent, hogy Tíz milliószoros Nap… | Bhakti Kutir

 7. Csaba szerint:

  A yantrakat én is elfogadnam jo minosegben.. Namaste! KOSZONOM!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük