Teremtsünk Harmóniát az Otthonunkban, Vasztu praktikák lakásunk Észak-keleti területére…

guru yantraAz ősi indiai térrendezés szerint, tehát a Vasztu szerint, az Észak-keleti égtáj a legfontosabb területe az otthonunknak.

Ahogyan a Kutir Vasztus oldalán is látható, minden épület alaprajzára Vasztu formája felfestendő, hogy pontos elemzésnek tudjuk alávetni az adott lakóterületet. Az ilyen felfestéseknél mindig Vasztu feje kerül az Észak-keleti égtájra, ami nem csak a gondolkodás és kreativitás területe az otthonunkban, de a Női-Férfi energiák harmonikus területe, és a spiritualitás helye is az otthonunkban. Nem véletlen, hogy a legtöbb indiai otthonban Észak-keleten található az oltár.

Így a Vasztu tudománya szerint az egyik legkellemetlenebb energetikai malőr az, ha az otthonunkban az Észak-keleti területre esik a mellékhelyiség. Én magam, lassan negyed évszázada foglalkozom a Vasztuval, de én még olyan helyet nem láttam ahol hosszútávon ne lett volna az ott lakók egészségére káros az Észak-keleti WC. Sőt olyan helyen sem voltam még, akiknél komolyabb egészségügyi gondok voltak, és ne Észak-keleti lett volna a mellékhelyiség.

Szóval az egyik legfontosabb tanács a Vasztuban az, hogy az Észak-kelet mindig makulátlanul tiszta kell, hogy legyen. És, hogy az a terület legyen minél szelősebb, semmi zsúfoltság és lehetőleg legyenek ott ablakok, de ha ez nem megoldható, akkor tükrökkel és vízzel lehet fokozni az Észak-kelet területének erősségét.

Természetesen, ha valami baki lenne az égtájban, mondjuk ott a WC-nk, vagy ott van egy lépcső, vagy a raktár, vagy a kazán akkor ajánlott az Észak-keleti égtáj yantrájának használata.

Ezt a Yantrát legideálisabb csütörtökönként kinyomtatni, asztrológiailag jó csütörtökökön. Viszont a teljes évet nézve a legjobb ha Sri Vámanadéva születésnapján nyomtatjuk ki ezt a Yantrát, mert Vámana nem más, mint a Jupiter bolygó uralkodó Istensége. Ez a nap Szeptember környékén szokott bekövetkezni. 

Szóval a fent látható yantrát ki kellene nyomtatni és alá biggyeszteni ezt a kis mantrát a másik képről és úgy bekeretezni, majd az Észak-keleti falunkra felhelyezni.

a másik kép, mármint a mantrás…

Itt megtalálod az Észak-nyugathoz való Krisna Yantrát, a bejegyzésben egyben magyárazatot találtok a yantrák használatára is…

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Vasztu
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

9 Responses to Teremtsünk Harmóniát az Otthonunkban, Vasztu praktikák lakásunk Észak-keleti területére…

 1. Németh Sándor szerint:

  Mi a fenti Sri Vámanadéva yantra mantrája? Köszönöm

 2. Visszajelzés: Mit is jelentenek azok a kifejezések, hogy mantra, yantra vagy tantra? | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Október 18-án lesz a Szerencse Istennőjének Ünnepe, Yantra nyomtatós nap! | Bhakti Kutir

 4. Marietta szerint:

  Haribolo! Nálunk a fürdö wc együttes pont északkeletn van. Egyik fal pontosan északi a rá meröleges pont keleti. Rakhatom a jantrát a wc-fürdőbe? Ha igen, akkor hova, a sarokba. Előre is köszi a tálaszt! Nagyon fontos lenne, mert 3 éve küzdök egy betegséggel…

 5. Erika szerint:

  Valamelyik oldalon felajanlottad, hogy el tudod kuldeni a Yantra-kat nagyobb meretben. Szeretnek elni ezzel a lehetoseggel. Minden egtajnak megfelelo yantra-bol kerek szepen egy nagyobb meretut.
  Koszonom! Erika

 6. Visszajelzés: Dharmachakra Nap: Mit jelent, hogy Tíz milliószoros Nap… | Bhakti Kutir

 7. Csaba szerint:

  A yantrakat én is elfogadnam jo minosegben.. Namaste! KOSZONOM!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .