A 7 Ájurvéda receptje: Brahmi az agyserkentő

A Triphala és a Neem után sorra azt kérdezték egy csomóan, hogy a sok test és fizikum kúra után nincs-e valami az Ájurvédában a szellemre és az intellektusra. Hát, hogy a viharba ne lenne?

A neve Brahmi!

A Brahmi egy agyserkentő hatású gyógynövény, ami fokozza az agyunk vérellátását. Vizsga időszakban kiváló, mert hihetetlenül fejleszti a memóriát, de akár regenerálódási szempontból is használható.

Már olyan kutatások is jöttek napvilágra, hogy egereknél bizonyos agy területeket lekötöttek a véráramlatról, és a Brahmi hatására az egerek agya elkezdte a keringést más hálózatokon keresztül megoldani az adott agy területeken.

Szóval a Brahmi csodaszer, de a hatásában benne van az egyetlen kellemetlen mellékhatása is, hihetetlen memóriához segít minket.

Rendszeres Brahmi szedéskor meg kell tanulnunk picit számítógépszerűen kezelni az agyi kapacitásunkat. Az nem állapot, hogy a Brahmi hatására az ember mindent megjegyez, a mexikói kukorica keverék százalékos összetevőitől kezdve, a heti moziműsorig, csupán egyetlen olvasás után.

Szóval vigyázzunk a Brahmival nehogy túl okosak legyünk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Brahmi rendelés itt lehetséges

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

8 Responses to A 7 Ájurvéda receptje: Brahmi az agyserkentő

 1. Nemes Rita szerint:

  kedves Ádám,
  foltos nyelvre mit ajánlasz? Már ha ez a tünet egyértelműen visszafejthető. Érzékeny foltok, mint a megégetett vagy dió által kicsípett nyelv. Időnként több van belőlük, időnként kevesebb. Vándorolnak, visszahúzódnak, újra előjönnek. … Amikor az immunrendszerem megadja magát egy betegségnek, mindig megjelennek.
  Köszönet a segítségért!
  Rita

  • Peter Blum szerint:

   Kedves Ádám!
   Néhány toboz Brahmi-t szedtem be. Az a tapasztalatom, hogy csak tengek-lengek naponta, rendkívül sokat alszom tőle. Azt a csodálatos hatást, amit írnak róla nem tapasztalom. Reméltem, hogy csak kezdeti hatás és meg fog változni, de három hónap alatt ez nem következett be.
   Mi a probléma velem? Mit javasol? Komolyan szükségem lenne agyi tevékenységem élénkítésére!
   Válaszát előre is köszönöm.

   • Goredas Goredas szerint:

    Esetleg ki kellene próbálni az Ashwagandhát. Amennyiben picit stresszesebb, feszesebb életvitelt él, a brahmi köztudottan egy picit nyugtató hatású is. Míg az Ashwagandha inkább stresszoldó hatású, anélkül, hogy lenyomná az embert. Mondjuk ha sokat szedünk abból, attól is jókat lehet aludni. Om Tat Sat

 2. Anikó szerint:

  Kedves Ádám!

  A Brahmi adaptogén növénynek minősül-e?
  Lehet-e Rhodiola Rosaé-val egyidejűleg szedni? (A rhodiola az adaptogén, és úgy tudom két adaptogént nem lehet egyidejűleg szedni.)
  Válaszodat előre is köszönöm:
  Anikó

 3. Visszajelzés: Augusztus hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

 4. Ildikó szerint:

  Tisztelt Cím!
  Szeretném tudni, hogy a folyamatos brahmi szedésének van e káros hatása? Válaszodat előre is köszönöm!

 5. Gizella szerint:

  Kedves Adam. Szeretném a véleményedet, segítségedet kérni, hogy a Brhamit 9-10 éves gyermek is nyuodtan szedheti a tanulás segítésére? Neki napi 1 tabletta javasolt? Már megkaptam a tőletek rendeltet, csak még nem kezdtük el szedni. Amennyiben szedheti, ha elfogy a 80 kapszula, kell szünetet tartani vagy ismét szedhető? Köszönöm válaszodat.

  • Goredas Goredas szerint:

   Kedves Zizibizi, Nyugodtan szedheti. 40 napig szedje, majd 10 nap szünet és újra 40 nap szedés. Így az 1 doboz elég lesz egy teljes 3 hónapos kúrára. Utána hagyjatok ki 3 hetet és mehet újra a 3 hónap. Om Tat Sat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük