A Hónap Vegetáriánusa: Edwin Moses

edwinmosesEdwin Moses 1955. augusztus 31.-én született. 1976-ban és 1984-ben 400 méteres gátfutásban olimpiai bajnok lett. 1980-as moszkvai olimpián amerikai atléták nem vettek részt.  1977-től 9 év, 9 hónapon és 9 napon át volt veretlen. Zsinórban 122 versenyt nyert meg. Karrierje során 6-szor talált legyőzőre, utoljára az 1988-as szöuli olimpián, ahol harmadikként ért célba.

2 világbajnokságot és 3 világkupát is nyert a nemzetközi porondon.

2008 októberéig minden idők 100 leggyorsabb 400 gátas eredményéből, 26 még mindig az ő nevéhez fűződött. Mindezt természetesen vegetáriánusként hajtotta végre.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to A Hónap Vegetáriánusa: Edwin Moses

 1. Árpi szerint:

  Mit megadnék, ha megtudhatnám az étrendjét! Talán nekem sem kellene a pipiropogóst nyámnyognom.

  • Goredas Goredas szerint:

   Papika, és még csak most jönnek majd a nagyágyúk. Október és November vegetáriánusai testépítő világbajnokok, és miegymás lesznek. A novemberi mókus még 55 évesen Mr. Dél-Afrika volt testépítésben.

 2. Kovács Tibor szerint:

  Sziasztok!

  Hari Ádám!

  Már kb. 15 éve nem eszem húst( tejet, tejtermékeket, és szoktam néha termelőtől venni nyers, frissen fejt házi tejet,imádom, és mézet is fogyasztok havi 2-3 kg mennyiségben, amit szintén jó minőségben közvetlenül a méhésztől veszek, gyümölcsöket, zöldségeket és gabonaféléket fogyasztok, a lisztem teljes kiőrlésű bio tönköly liszt), most 44 vagyok, 30-33 éves koromban heti 3 alkalommal jártam kondizni, semmi plusz vitamint vagy “koxot” nem fogyasztottam és elértem, hogy 130 kg-ot kinyomtam fekve. Akik a teremben edzettek, kérdezték, mivel “koxolom” magam, hogy így megyek fel a súlyokkal. Lehet ez adottság is, de amióta vega vagyok, több az energiám is. Nagyon hálás vagyok annak a sok nagyszerű és kedves embernek, akik hatására vega lettem, innen is nagyon köszönöm a tőlük kapott sok inspirációt és tudást minden téren!:)
  Falusi gyerekként nőttem fel disznóvágásokon, de amióta nem eszem húst, az abból készült ételek szagát sem bírom, a személyes tapasztalatom abszolút pozitív, megérte váltani etéren.

  Üdv: Tibi

 3. Visszajelzés: Augusztus hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük