A Hónap Vegetáriánusa: Edwin Moses

edwinmosesEdwin Moses 1955. augusztus 31.-én született. 1976-ban és 1984-ben 400 méteres gátfutásban olimpiai bajnok lett. 1980-as moszkvai olimpián amerikai atléták nem vettek részt.  1977-től 9 év, 9 hónapon és 9 napon át volt veretlen. Zsinórban 122 versenyt nyert meg. Karrierje során 6-szor talált legyőzőre, utoljára az 1988-as szöuli olimpián, ahol harmadikként ért célba.

2 világbajnokságot és 3 világkupát is nyert a nemzetközi porondon.

2008 októberéig minden idők 100 leggyorsabb 400 gátas eredményéből, 26 még mindig az ő nevéhez fűződött. Mindezt természetesen vegetáriánusként hajtotta végre.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to A Hónap Vegetáriánusa: Edwin Moses

 1. Árpi szerint:

  Mit megadnék, ha megtudhatnám az étrendjét! Talán nekem sem kellene a pipiropogóst nyámnyognom.

  • Goredas Goredas szerint:

   Papika, és még csak most jönnek majd a nagyágyúk. Október és November vegetáriánusai testépítő világbajnokok, és miegymás lesznek. A novemberi mókus még 55 évesen Mr. Dél-Afrika volt testépítésben.

 2. Kovács Tibor szerint:

  Sziasztok!

  Hari Ádám!

  Már kb. 15 éve nem eszem húst( tejet, tejtermékeket, és szoktam néha termelőtől venni nyers, frissen fejt házi tejet,imádom, és mézet is fogyasztok havi 2-3 kg mennyiségben, amit szintén jó minőségben közvetlenül a méhésztől veszek, gyümölcsöket, zöldségeket és gabonaféléket fogyasztok, a lisztem teljes kiőrlésű bio tönköly liszt), most 44 vagyok, 30-33 éves koromban heti 3 alkalommal jártam kondizni, semmi plusz vitamint vagy “koxot” nem fogyasztottam és elértem, hogy 130 kg-ot kinyomtam fekve. Akik a teremben edzettek, kérdezték, mivel “koxolom” magam, hogy így megyek fel a súlyokkal. Lehet ez adottság is, de amióta vega vagyok, több az energiám is. Nagyon hálás vagyok annak a sok nagyszerű és kedves embernek, akik hatására vega lettem, innen is nagyon köszönöm a tőlük kapott sok inspirációt és tudást minden téren!:)
  Falusi gyerekként nőttem fel disznóvágásokon, de amióta nem eszem húst, az abból készült ételek szagát sem bírom, a személyes tapasztalatom abszolút pozitív, megérte váltani etéren.

  Üdv: Tibi

 3. Visszajelzés: Augusztus hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük