Sri Garuda Panchami…

thaigaruda

garuda thai ábrázolásban…

Sri Garuda Panchami, azt jelenti, hogy Garuda ötödik napja, mivel Garuda születésnapját mindig 5 nappal Újhold után ünneplik. Garuda nem más, mint a Sas Istenség, aki Visnu hordozója.

Garuda egy olyan univerzális Istenség, mint Hanumán, akiről már írtam egyszer, mint az Indonéziában szervezett Ázsiai Játékok kabala figurája.

Garuda egy ember formájú, de sas csőrű és szárnyú alakja a Hindu Pantheonnak. Ő róla nevezték el pl. az Indonéz légitársaságot is, Garudair, mivel Garuda Indonézia jelképe, úgy, hogy a világ legnépesebb muzulmán országáról van szó.

De Garuda Thaiföld nemzeti szimbóluma is és Garuda ábrázolása nemcsak a templomok falairól, de minden egyes Thai bankjegyről is visszaköszön.

A Mongolok Khangridként hívják, mint Khan-Garuda, azaz Király Garuda, és minden birkózó verseny előtt az ő tiszteletére járják el a sas táncot a harcosok.

Garuda mindig is a harccal és a védelmezéssel kötődött össze mind a Hindu, mind a Buddhista szentírásokban. Mai napig az indiai és az indonéz hadseregnek is vannak Garudáról elnevezett különleges alakulatai.

De a Japán remete harcos szerzetesek is azt mondják, vagy azt célozzák meg, hogy elvonulva a hegyekben, transzban és meditációban Garudától kell harcművészetet tanulni, mert Ő a harc Istene. (Lásd “47 Ronin” című film, ami egészen varázslatosra sikerült.)

De a Vasztu Shásztrában, az ősi indiai térrendezés művészetében is Garuda a Dél-nyugati irány védelmező Istensége, ami házaink és lakásaink démonok által lakta területe. Így pl. ha túl nyitott a dél-nyugatunk Garuda kiengesztelése és imádata elengedhetetlen az egészséges, békés élethez.

Szóval ez a nap kiváló a belső démonjaink legyőzésére is. Legyen az rossz szokás vagy beidegződés, vagy szimplán egy kellemetlen karakterjegyünk, a mai napon megpróbálhatjuk letenni. Minden csakis az elhatározáson múlik, és Garuda születésnapján még áldás is lesz tetteinken.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Közkívánatra Garuda Gayatri Mantrája: Tudjátok 108-szor elmondani, stb., stb.

garudanobackgOm Tatpurusája Vidmahé,

Szuvarnapaksája Dhimahi,

Tanno Garudah Pracsodajáté.

„Hatalmas személyiségként tiszteljük Őt, és úgy gondolunk Rá, mint az Aranyszárnyú Istenség, Ő Garuda, aki lelkesít minket spirituális törekvéseinkben.”

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Horoszkóp, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

7 Responses to Sri Garuda Panchami…

  1. Visszajelzés: Április 25-én lesz Hanumán Jayanti, a Védikus Kultúra méltán legnépszerűbb Istenének szülinapja… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Zen Shiatsu kurzus és minden tudnivaló, szám, adat, stb. | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Készüljünk! Jövő héten fenomenális napok várnak ránk kulturálisan, asztrológiailag, nyelvtanilag, és egyéb fontos szempontokból… | Bhakti Kutir

  4. Visszajelzés: Augusztus hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

  5. Visszajelzés: Garuda, a gyógyítás, a harcművészet és az otthonunk délnyugati területeinek védelmezője… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .