Baktai Ádám válaszol: 3 évente van egy extra Hold hónap…

jagannath totemA Védikus Asztrológiában a Hold sok esetben prominensebb, mint a Nap. Indiában a mai napig a Hold naptár használata lényegesen elfogadottabb, mint a nálunk használt Nap kalendárium.

Viszont a Hold hónap rövidebb, mert naprendszerünk leggyorsabb mozgású bolygója 27-28 nap alatt körbe éri a teljes zodiákust. Mindeközben a Föld is halad a Nap körül, szóval a Holdnak minden ciklusban még 2 napot rá kell húzni, hogy újra árnyék mentesen világítson Teliholdkor.  De így is kb. 2.5-3 évente összeadódik egy extra hónap, amit Indiában Purusottama hónapnak hívnak, azaz a „legmagasztosabb hónapnak”.

Ilyenkor magunkkal és a lelkünkkel kellene foglalkoznunk, leginkább. Pihenjünk, tanuljunk, olvasunk, mantrázzunk, jógázzunk, meditáljunk, edzünk, adakozzunk, böjtöljünk, imádkozzunk tegyük azt, ami nekünk spirituálisnak számít. Itt és általában minden más esetben is a mi értékrendünk a meghatározó. Amitől mi jól érezzük magunkat, az jót is tesz nekünk.

Meg különben is egy hónap alatt még szét sem esik alattunk annyira a lakás, pihenjünk most, spiritualizálódjunk eleget, majd takarítunk, és foglalkozzunk világi életünkkel 1 hónap múlva.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ui: Idén, 2023-ban a Purusottama hónap július 17-től, augusztus 16-ig tart és egybe esik a Rámajána hónappal!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Baktai Ádám válaszol: 3 évente van egy extra Hold hónap…

  1. Márti szerint:

    Ádám, írd meg plíz : mettől meddig tart a Purusottama hónap .
    Köszke , pusz Márti

  2. Visszajelzés: Cshatur Maszja: A 4 hónap, amikor az Istenek alszanak… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük