2022, Augusztus hónap főbb spirituális és asztrológiai napjai…

Augusztus 2: Garuda születés napja. Valamint Dharmachakra nap, vagyis 10 milliószoros nap!

Augusztus 5: Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden amit teszünk, plusz mindenképp tegyünk az egészségünkért is.

Augusztus 6: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 3 év után újra belevágunk egy 5 hétvégés Zen Shiatsu képzésbe!

Augusztus 8: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Augusztus 9: Damodara Dvadaszi, ami egy különleges nap Krisnának ajánlva. Amennyiben ezen a napon szentírásolvasással vagy imádsággal foglaljuk el magunkat, biztos út nyílik a mennyországba. A tradíció szerint a Bhagavat Purána írást kellene olvasgatnunk és Visnu 1000 nevét elrecitálni, vagyis a Visnu Szahaszranám Stotram-ot. De itt megtaláljátok Visnu 8 legfontosabb nevét

Augusztus 10: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 14: Varalaksmi nap, vagyis az áldást adó Szerencseistennő napja. Az év egyik legerősebb teremtő napja, anyagilag. A nap ezen szakasza Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

De már reggel 7 óra 9 perckor a Hold naptár szerinti nap átvált Teliholdra, és az már így Sziddha Jóga, Telihold. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Valamint Hajagríva és Balaráma születés napja.

Elkezdődik az Istennek lepihenésének 2. hónapja. A legegyszerűbb felajánlás: tartózkodjunk a joghurt féléktől a következő Teliholdig.

Augusztus 12: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 13: Alvás böjt nap, és Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 19: Sri Krisna születésnapja. Valamint Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden amit teszünk, plusz mindenkép tegyünk az egészségünkért is.

Augusztus 20: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 22: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Augusztus 24: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 25: Guru Pusjamrita Jóga. Az egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor is a csütörtöki nap egybeesik azzal, hogy a Hold a Pushja csillagképen halad át. Ez a nap hihetetlenül kedvező új dolgok elkezdésére, befektetések vagy megtakarítások elindítására, vagy ingatlanok és/vagy nemesfémek vásárlására. A Hold naptár szerint ez a nap is Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Augusztus 27-29: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. (Augusztus 27: Újhold.)

Augusztus 30: Párvati fogadalmának napja. Párvati a Himaláják lányaként ezen a napon kezdett el lemondásokat és lelkigyakorlatokat végezni, hogy elnyerje Sivát férjének. Ők azóta is házasok, és olyan gyermekeik születtek, mint Hanumán, Ganésha vagy Kartikéja.

Augusztus 31: Ganésha, az akadályok elhárítójának napja.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Az augusztus a vastagbél szervhez kötődő hónap. A legeslegjobb eljárás a vastagbelünk kitisztítására és megújítására a Triphala, a Bael, és az útifűmaghéj használata. Ezeket a gyümölcsöket és maghéjat az alkatunknak megfelelően kell alkalmazni. (Mint készítmény a Triphala 3, a Bael 1 db gyümölcs porából van előállítva. Egyébként az Ájurvéda több mint 7000 éve használja ezeket a gyógyhatású alapanyagokat.)

A Triphala és a Bael használata nagyon egyszerű. A Triphalából este áztassunk be kb 1 grammnyi port egy pohár vízbe, reggelig. Igyuk meg a folyadékot, éhgyomorra, de a zaccot hagyjuk a pohár alján és engedjünk rá még egy pohár vizet. Hagyjuk ázni estig, majd igyuk meg zaccostul vacsora előtt. A Triphala nemcsak kitisztítja beleinket, de képes megszüntetni a bélfali kiboltosúlásokat és megszabadítja szervezetünket a bélpolipoktól is. A Triphala használata nagyon ajánlott a Vata és Kapha alkatúaknak. Triphalát itt tudtok rendelni, ebből a kiszerelésből csak szét kell szedni 2 kapszulát és a bennünk lévő Triphala port felhasználni!

A Bael pedig kifejezetten a Pitta alkatúaknak ajánlják, mert képes megszüntetni a bélfali felmaródásokat. Legyen az gyomorsav okozta panasz, vagy akár stressz alapú gyomor/bélfekély a Bael nagyon jó hatással bír. Ugyanakkor mivel erősen gyulladás csökkentő hatása is van, az Ájurvédában sok ezer éve használják az olyan komoly problémáknál is, mint az irritábilis bél szindróma, vagy a crohn betegség. Bael-t itt tudtok rendelni!

Uui: És ne feledjétek Augusztus hónapban a Bhakti Kutir színeiben tartott jóga órák szünetelnek.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük