Ma van Ananta napja, a Hatha Jóga Istenének napja…

anantaIdén, 2021-ben Szeptember 19-én van az Ananta Csaturdaszi Vrata, azaz Ananta fogadalmának napja.

Ananta a Hatha Jóga Istene, így ezen a napon mindenféleképpen jógázzunk egy jót!

És ha a jóga tradíciók szerint valaki be szeretné tartani a fogadalom részét az Ananta napnak (a Vrata az jelenti, hogy fogadalom), akkor az is elég egyszerű.

Lehet bármi is a fogadalmunk, de az mindenképpen a fejlődésünket szolgálja, és azt 14 éves intervallumra kell eltervezzük. Ilyenkor szokás az, hogy egy piros madzagon kössünk 14 csomót, és ezt hordjuk a csuklónkon. Hölgyek a bal karjukon, urak a jobb karjukon hordják. Amennyiben beteljesítős fogadalmat választunk, akkor egy piros madzagot tarthatunk az oltárunkon, és egyesével megköthetjük rajta a csomókat, amikor az egyes lépéseket megtettük a fogadalmainkból.

Ja és majd elfelejtettem szólni, a madzagot meg kell őrizni a fogadalom végéig. Majd utána beleengedni egy folyóba, patakba. Ezek után gazdagok leszünk, szépek, valamint örök élet és plusz 20 év várható majd, természetesen.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Ma van Ananta napja, a Hatha Jóga Istenének napja…

  1. Visszajelzés: Szeptember hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Szeptember hónap főbb eseményei és spirituális napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük