Ma van Ananta napja, a Hatha Jóga Istenének napja…

anantaIdén, 2020-ban Augusztus 31-én van az Ananta Csaturdaszi Vrata, azaz Ananta fogadalmának napja.

Ananta a Hatha Jóga Istene, így ezen a napon mindenféleképpen jógázzunk egy jót!

És ha a jóga tradíciók szerint valaki be szeretné tartani a fogadalom részét az Ananta napnak (a Vrata az jelenti, hogy fogadalom), akkor az is elég egyszerű.

Lehet bármi is a fogadalmunk, de az mindenképpen a fejlődésünket szolgálja, és azt 14 éves intervallumra kell eltervezzük. Ilyenkor szokás az, hogy egy piros madzagon kössünk 14 csomót, és ezt hordjuk a csuklónkon. Hölgyek a bal karjukon, urak a jobb karjukon hordják. Amennyiben beteljesítős fogadalmat választunk, akkor egy piros madzagot tarthatunk az oltárunkon, és egyesével megköthetjük rajta a csomókat, amikor az egyes lépéseket megtettük a fogadalmainkból.

Ja és majd elfelejtettem szólni, a madzagot meg kell őrizni a fogadalom végéig. Majd utána beleengedni egy folyóba, patakba. Ezek után gazdagok leszünk, szépek, valamint örök élet és plusz 20 év várható majd, természetesen.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Ma van Ananta napja, a Hatha Jóga Istenének napja…

  1. Visszajelzés: Szeptember hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Szeptember hónap főbb eseményei és spirituális napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .