Ganésha Chaturthi…

ganeshA Védikus kultúra egyik legnépszerűbb Istensége Ganésha, akihez a mai napig száz és száz milliók imádkoznak Indiában, hogy áldásával megsegítse törekvéseinket.

Ganésha imádatnak és tiszteletének a egyik legfőbb napja Ganésha születésnapja, azaz Ganésha Chaturthi. Idén, 2023-ban, szeptember 19-re esik ez a nap. Ezen a napon ajánljuk fel valami kedvességet Ganéshánk. Ez lehet egy virág, némi füstölő, tea mécses, gyümölcs vagy éppen egy-két mantra.

A Védákban a legtöbbször Ganéshát úgy hívják, hogy „Minden Akadály Elhárítója”. Ezért is van az, hogy Indiában minden szertartás úgy kezdődik, hogy Ganéshának felajánlanak valamit.

Szóval, ha nehezebb mennek a dolgaink, vagy éppen valami igazán nagy dologba szeretnénk vágni, akkor használjuk ki a lehetőséget, és a felajánlásaink mellett, kérjük Ganésha áldását arra, hogy sikeresek legyenek törekvéseink!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Egy gyönyörű mantra Ganéshának, amennyiben ezen a napon szeretnénk mantrát felajánlani.

Uui: Bővebben Ganésháról

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to Ganésha Chaturthi…

  1. Visszajelzés: Szeptember hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Szeptember hónap főbb eseményei és spirituális napjai… | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Különleges Napok a Védikus Asztrológiában: Párvati, Ganésha és a Rishik napjai… | Bhakti Kutir

  4. Visszajelzés: 2021. Szeptember havának főbb spirituális és asztrológiai napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük