Ganésha Chaturthi…

ganeshA Védikus kultúra egyik legnépszerűbb Istensége Ganésha, akihez a mai napig száz és száz milliók imádkoznak Indiában, hogy áldásával megsegítse törekvéseinket.

Ganésha imádatnak és tiszteletének a egyik legfőbb napja Ganésha születésnapja, azaz Ganésha Chaturthi. Idén, 2020-ban, Augusztus 22-re esik ez a nap. Ezen a napon ajánljuk fel valami kedvességet Ganéshánk. Ez lehet egy virág, némi füstölő, tea mécses, gyümölcs vagy éppen egy-két mantra.

A Védákban a legtöbbször Ganéshát úgy hívják, hogy „Minden Akadály Elhárítója”. Ezért is van az, hogy Indiában minden szertartás úgy kezdődik, hogy Ganéshának felajánlanak valamit.

Szóval, ha nehezebb mennek a dolgaink, vagy éppen valami igazán nagy dologba szeretnénk vágni, akkor használjuk ki a lehetőséget, és a felajánlásaink mellett, kérjük Ganésha áldását arra, hogy sikeresek legyenek törekvéseink!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Egy gyönyörű mantra Ganéshának, amennyiben ezen a napon szeretnénk mantrát felajánlani.

Uui: Bővebben Ganésháról

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Ganésha Chaturthi…

  1. Visszajelzés: Szeptember hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Szeptember hónap főbb eseményei és spirituális napjai… | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Különleges Napok a Védikus Asztrológiában: Párvati, Ganésha és a Rishik napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .