Ganésha Chaturthi…

ganeshA Védikus kultúra egyik legnépszerűbb Istensége Ganésha, akihez a mai napig száz és száz milliók imádkoznak Indiában, hogy áldásával megsegítse törekvéseinket.

Ganésha imádatnak és tiszteletének a egyik legfőbb napja Ganésha születésnapja, azaz Ganésha Chaturthi. Idén, 2021-ben, Szeptember 10-re esik ez a nap. Ezen a napon ajánljuk fel valami kedvességet Ganéshánk. Ez lehet egy virág, némi füstölő, tea mécses, gyümölcs vagy éppen egy-két mantra.

A Védákban a legtöbbször Ganéshát úgy hívják, hogy „Minden Akadály Elhárítója”. Ezért is van az, hogy Indiában minden szertartás úgy kezdődik, hogy Ganéshának felajánlanak valamit.

Szóval, ha nehezebb mennek a dolgaink, vagy éppen valami igazán nagy dologba szeretnénk vágni, akkor használjuk ki a lehetőséget, és a felajánlásaink mellett, kérjük Ganésha áldását arra, hogy sikeresek legyenek törekvéseink!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Egy gyönyörű mantra Ganéshának, amennyiben ezen a napon szeretnénk mantrát felajánlani.

Uui: Bővebben Ganésháról

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to Ganésha Chaturthi…

  1. Visszajelzés: Szeptember hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Szeptember hónap főbb eseményei és spirituális napjai… | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Különleges Napok a Védikus Asztrológiában: Párvati, Ganésha és a Rishik napjai… | Bhakti Kutir

  4. Visszajelzés: 2021. Szeptember havának főbb spirituális és asztrológiai napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük