Visnu 8 legfontosabb neve…

A Vámana Purána nevezetű szent írás egy versben írja le Visnu 8 legfontosabb nevét:

Acshyutham Késhavam Vishnum

Hari Szathyam Dzsanárdhanam

Hamszam  Náráyanam  cshaiva

méthán námashtakam padet

“Tévedhetetlen, Kési démon léölője, a Mindent Átható, a Hívők Szenvedéseinek Elhárítója, az Abszolút Igazság, Minden Élőlény Fenntartója, a Legtisztább és Minden Ember Eredete, ezek Visnu legfontosabb nevei!”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Egy kedves Krisna hívő barátom rákérdezett ennek a versnek az apropójára. Mondván, hogy ezen nevek közül még ő sem ismert néhányat, és még is ezek lennének a Jó Isten legfontosabb nevei?

A válaszom a következő volt:

A Védák szerint a mennyországnak is több része van, és az egyik ilyen részt Vaikuntha-ként írják le a szentírások. Ez a része a spirituális világnak van a legközelebb a materiális világhoz. Ott az Uralkodó Istenség Nárájana. A szanszkrit Nárájana szó azt jelenti, hogy „minden ember eredete”, vagy „minden embere menedéke”.

Ahhoz, hogy Nárájana megteremtse a materiális világot felveszi a Chatur Vjuha formáját, ami azt jelenti, hogy „négyes formáció”. A 4 megnyilvánulás pedig Vászudéva, Szankarsana, Pradjumna és Aniruddha.

Ez a 4 megnyilvánulás további formákat hoz létre, összesen 24 Visnu formát. Ezeket a Padma Szamhita írja le a lehető legnagyobb pontossággal.

A Szathyam név Szankarsanhoz tartozik, a Késava és Visnu nevek Vászudévához tartoznak, a Dzsanárdana és az Acsyutha nevek Pradjumná hoz tartoznak, míg a Hari, a Hamsza és a Náráyana nevek pedig Aniruddhához.

Tehát a mi világi teremtésünkben, igenis ezek a legfontosabb nevei a Jó Istennek.

Om Tat Sat

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .