Visnu 8 legfontosabb neve…

A Vámana Purána nevezetű szent írás egy versben írja le Visnu 8 legfontosabb nevét:

Acshyutham Késhavam Vishnum

Hari Szathyam Dzsanárdhanam

Hamszam  Náráyanam  cshaiva

méthán námashtakam padet

“Tévedhetetlen, Kési démon léölője, a Mindent Átható, a Hívők Szenvedéseinek Elhárítója, az Abszolút Igazság, Minden Élőlény Fenntartója, a Legtisztább és Minden Ember Eredete, ezek Visnu legfontosabb nevei!”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Egy kedves Krisna hívő barátom rákérdezett ennek a versnek az apropójára. Mondván, hogy ezen nevek közül még ő sem ismert néhányat, és még is ezek lennének a Jó Isten legfontosabb nevei?

A válaszom a következő volt:

A Védák szerint a mennyországnak is több része van, és az egyik ilyen részt Vaikuntha-ként írják le a szentírások. Ez a része a spirituális világnak van a legközelebb a materiális világhoz. Ott az Uralkodó Istenség Nárájana. A szanszkrit Nárájana szó azt jelenti, hogy „minden ember eredete”, vagy „minden embere menedéke”.

Ahhoz, hogy Nárájana megteremtse a materiális világot felveszi a Chatur Vjuha formáját, ami azt jelenti, hogy „négyes formáció”. A 4 megnyilvánulás pedig Vászudéva, Szankarsana, Pradjumna és Aniruddha.

Ez a 4 megnyilvánulás további formákat hoz létre, összesen 24 Visnu formát. Ezeket a Padma Szamhita írja le a lehető legnagyobb pontossággal.

A Szathyam név Szankarsanhoz tartozik, a Késava és Visnu nevek Vászudévához tartoznak, a Dzsanárdana és az Acsyutha nevek Pradjumná hoz tartoznak, míg a Hari, a Hamsza és a Náráyana nevek pedig Aniruddhához.

Tehát a mi világi teremtésünkben, igenis ezek a legfontosabb nevei a Jó Istennek.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük