Asunja Sajana Vrata, vagyis az alvás böjt fogadalom…

visnuseeleefcutMinden évben 2 nappal a Spirituális tudás Istenének napja után, Indiában tartanak egy alvás böjtös fogadalmat.

Ezt azért hívják fogadalomnak, mert Napkeltekor tesznek egy fogadalmat, hogy a következő pirkadatig nem alszanak. A fogadalom lényege, hogy a kb. 24 órás intervallumban mélyebben foglalkozzunk spirituális dolgokkal. 8 db 3-3 órás etapban.

Idén, 2023-ban ez a nap szeptember 1-re esik.

A fogadalom végrehajtásának gyümölcsei a következőek:

  • Beállítja az alvás ritmusunkat.
  • Elmélyíti az alvásunkat.
  • Megszünteti az alvás zavarainkat és az ismétlődő rémálmainkat.
  • Megszünteti az alvajárást.
  • Férfiaknál megszünteti az éjszakai magömlés jelenségét.
  • Spirituális védelmet biztosít alvásunk idején.
  • Éjszakai műszakban dolgozóknál energetikailag segít a természetellenes időbeosztás megélésében.
  • Elmélyíti képességeinket a Jóga Nidra, vagyis Álom Jóga és a hasonlók területén.
  • Segíti az álomfejtés tanulmányainkat, lásd Agni Purána.
  • Rendszeres fogadalom elvégzéskor, tehát évente végzéskor, karma oldó hatású azon felmenőinknél, akik álmukban léptek ki ebből  világból, és a mi esetünkben pedig véd attól, hogy erőszakos halállal távozzunk el.

És akkor íme a fogadalom:

Ilyenkor 05.30 körül van a napkelte és így az ezt követő 3 órában a következőek az ajánlott feladatok: Szenthelyekkel kapcsolatos tanulmányok, olvasás, ez a mai világunkban lehet zarándokhelyekről szóló filmek nézése, stb. B opció: az otthoni oltárunk és/vagy rituális eszközeink rendbetétele, letakarítása.

2. etap: Elvégezni némi templomi szolgálatot.

Felajánlásokat tenni, segíteni a takarításban, stb… Indiában ilyenkor olyan templomokba látogatnak el, ahol a Jó Isten pihenő pózban van. pl. Sri Rangam, vagy éppen Kushinagar, ahol Buddhát ábrázolják az oldalán pihenve.

3. szakasz: Ajánljunk fel tüzet.

Füstölőt, tea mécsest, gyertyákat vagy egy teljes tűzáldozatot, stb.

4. intervallum: Mantra felajánlás.

A szanszkrit Mantra Dzsapa kifejezés azt takarja, hogy egy aránylag rövidebb imát, egymás után ismétlünk sokszor. Minimum 108 alkalommal per mantra.

aindra

Srípad Aindra dasa Babadzsi

5. etap: Kirtan vagy Bhadszan felajánlás.

Tehát zenés spirituális recitáció. Amennyiben otthon végezzük ezt a kis fogadalmat és nincs kivel összeülni élőben zenélni, akkor a híres-neves Youtube oldalt ajánlanám. Ha szeretjük a Krisna dalokat, a keresőbe azt írjátok, hogy Aindra és életetek hátralévő idejében hálásak lesztek nekem, hogy ezt megosztottam veletek, mert olyan spirituális zenét fogtok hallani, hogy az szavakkal leírhatatlan. Amennyiben nem ezen a vonalon mozgunk írjátok be a keresőbe, hogy Nusrat Feteh Ali Khan és azt, hogy Qawwali és ott meg Szufi zenét találtok, szintén elképesztő formátumban.

Amennyiben nem vagyunk zenés, éneklős arcok, lehet templomi szolgálattal is kiváltani ezt a szakaszt.

6. szakasz: Szentírásolvasás. Az indiai kultúrában ilyenkor olyan felsorolásokat olvasnak, mint pl. Hanumán 1000 neve, Krisna 1000 neve, Durgá 1000 neve, stb…

7. intervallum: Jóga ászanák és mudrák gyakorlása, meditációk végzése, stb…

8. és egyben utolsó felosztás: Virágok, étel vagy egyéb felajánlások egy olyan formájának a Jó Istennek, amikor pihen, valamint és/vagy szegények megetetése.

Táááá, Dáááá!

Jó szórakozást!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük