Varalaksmi Puja: A Gazdagság és Szerencse Istennőjének napja…

8laksm2bGyerekek, van olyan, amikor nekem is kiderülnek teljesen új dolgok a Hindu kultúrában, akár 40 év gyakorlás után is.

Például az, hogy van egy olyan nap, az Istennő imádatban, amit Varalaksmi napjának hívnak, az Áldást-adó Laksmi napjának.

Persze ez egy inkább Dél-Indiában és Maharasztra államokban megtartott ünnep, én pedig Bengálban laktam. Szóval erre a különleges napra nem annyira volt rálátásom. De a fáma úgy szól, hogy ha ezen a napon felajánlod a tiszteleted, akár valami kis apróság formájában is Vara Laksminak, az áldást adó Laksminak, az olyan mintha egész évben imádtad volna az Ő Astha Laksmi formáját, Laksmi mind a 8 formáját.

Laksmi 8 formája:

Gazdagság, Földanyaság, Tudás, Szeretet, Hírnév, Békesség, Elégedettség és Erő.

Sőt egy rakat történelmi feljegyzés arról tanúskodik, hogy több királyágban is szokás volt, hogy maga az uralkodó ajánlott fel különleges felajánlásokat Laksmidévinek, hogy a birodalmában élők, mind jólétben éljenek! 

Tehát szertartásokra fel! Amúgy szoktunk közösen is csinálni egy kis szertartást, amennyiben van reá igény!

Egy ötletként a falajánlásokhoz, íme egy fantasztikus Laksmi mantra:

om visvarúpaszja bhárdzsjászi, padmé padmálajé subhé,

szarvatah páhi mám dévi, mahálaksmi namosztu té.

“Felajánlom a tiszteletem Mahálaksminak (a Nagy Laksminak), aki tiszta mint a lótusz, aki kedvező, aki egy lótuszban lakozik és aki a Világmindenség Urának párja! Ó Laksmi, kérlek óvj meg engem, mindig és mindenkoron!”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Egy kis olvasnivaló Laksmiről és a pénz értékéről

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Varalaksmi Puja: A Gazdagság és Szerencse Istennőjének napja…

  1. Visszajelzés: Heti asztrológiai előrejelzés: 2021. Augusztus 20-27… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük