Ma van Varalaksmi Puja: A Gazdagság és Szerencse Istennőjének napja…

8laksm2bGyerekek, van olyan, amikor nekem is kiderülnek teljesen új dolgok a Hindu kultúrában, akár 40 év gyakorlás után is.

Például az, hogy van egy olyan nap, az Istennő imádatban, amit Varalaksmi napjának hívnak, az Áldást-adó Laksmi napjának.

Persze ez egy inkább Dél-Indiában és Maharasztra államokban megtartott ünnep, én pedig Bengálban laktam. Szóval erre a különleges napra nem annyira volt rálátásom. De a fáma úgy szól, hogy ha ezen a napon felajánlod a tiszteleted, akár valami kis apróság formájában is Vara Laksminak, az áldást adó Laksminak, az olyan mintha egész évben imádtad volna az Ő Astha Laksmi formáját, Laksmi mind a 8 formáját.

Laksmi 8 formája:

Gazdagság, Földanyaság, Tudás, Szeretet, Hírnév, Békesség, Elégedettség és Erő.

Sőt egy rakat történelmi feljegyzés arról tanúskodik, hogy több királyágban is szokás volt, hogy maga az uralkodó ajánlott fel különleges felajánlásokat Laksmidévinek, hogy a birodalmában élők, mind jólétben éljenek! 

Tehát szertartásokra fel! Amúgy szoktunk közösen is csinálni egy kis szertartást, amennyiben van reá igény!

Egy ötletként a falajánlásokhoz, íme egy fantasztikus Laksmi mantra:

om visvarúpaszja bhárdzsjászi, padmé padmálajé subhé,

szarvatah páhi mám dévi, mahálaksmi namosztu té.

“Felajánlom a tiszteletem Mahálaksminak (a Nagy Laksminak), aki tiszta mint a lótusz, aki kedvező, aki egy lótuszban lakozik és aki a Világmindenség Urának párja! Ó Laksmi, kérlek óvj meg engem, mindig és mindenkoron!”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Egy kis olvasnivaló Laksmiről és a pénz értékéről

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .