Varalaksmi Puja: A Gazdagság és Szerencse Istennőjének napja…

8laksm2bGyerekek, van olyan, amikor nekem is kiderülnek teljesen új dolgok a Hindu kultúrában, akár 40 év gyakorlás után is.

Például az, hogy van egy olyan nap, az Istennő imádatban, amit Varalaksmi napjának hívnak, az Áldást-adó Laksmi napjának.

Persze ez egy inkább Dél-Indiában és Maharasztra államokban megtartott ünnep, én pedig Bengálban laktam. Szóval erre a különleges napra nem annyira volt rálátásom. De a fáma úgy szól, hogy ha ezen a napon felajánlod a tiszteleted, akár valami kis apróság formájában is Vara Laksminak, az áldást adó Laksminak, az olyan mintha egész évben imádtad volna az Ő Astha Laksmi formáját, Laksmi mind a 8 formáját.

Laksmi 8 formája:

Gazdagság, Földanyaság, Tudás, Szeretet, Hírnév, Békesség, Elégedettség és Erő.

Sőt egy rakat történelmi feljegyzés arról tanúskodik, hogy több királyágban is szokás volt, hogy maga az uralkodó ajánlott fel különleges felajánlásokat Laksmidévinek, hogy a birodalmában élők, mind jólétben éljenek! 

Tehát szertartásokra fel! Amúgy szoktunk közösen is csinálni egy kis szertartást, amennyiben van reá igény!

Egy ötletként a falajánlásokhoz, íme egy fantasztikus Laksmi mantra:

om visvarúpaszja bhárdzsjászi, padmé padmálajé subhé,

szarvatah páhi mám dévi, mahálaksmi namosztu té.

“Felajánlom a tiszteletem Mahálaksminak (a Nagy Laksminak), aki tiszta mint a lótusz, aki kedvező, aki egy lótuszban lakozik és aki a Világmindenség Urának párja! Ó Laksmi, kérlek óvj meg engem, mindig és mindenkoron!”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Egy kis olvasnivaló Laksmiről és a pénz értékéről

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Varalaksmi Puja: A Gazdagság és Szerencse Istennőjének napja…

  1. Visszajelzés: Heti asztrológiai előrejelzés: 2021. Augusztus 20-27… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: 2022, Augusztus hónap főbb spirituális és asztrológiai napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük