A mai nap különlegessége, kulturálisan és asztrológiailag…

hayagrivaA mai Telihold mindig különleges az indiai kultúrában. Egyrészről ma van Krisna fivérének a születésnapja, Balarámnak aki a birkózás fontos alakja, és akinek egy másik inkarnációja, Ananta a Jóga fő Istensége.

És ma ünneplik Krisna egy másik formájának, Hajagrivának is a születésnapját, aki a tudás Istene. Szóval egy nap alatt, a harc, a jóga és a tudás energiái keverednek egy stabil Teliholdas hatással. Mint már sokszor leírtam nektek a napi előre jelzésekben a Telihold és az azt követő nap mindig szilárd hatású. Ezért ezt a napot mindig nagy becsben tartják a harcos-szerzetesek, mert nekik az életük fő meghatározó tevékenységei a tudás megszerzése és gyakorlása, valamint a harc gyakorlása szokott lenni.

Tehát ha már későn szóltam, hogy a mai nap valami jógával, vagy tanulással, vagy harcművészettel kapcsolatosan csináljunk, akkor ma este még meg tehetjük a fogadalmainkat, és bele kezdhetünk a gyakorlásba a holnapi szilárd hatású napon.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .