A mai nap különlegessége, kulturálisan és asztrológiailag…

hayagrivaA mai Telihold mindig különleges az indiai kultúrában. Egyrészről ma van Krisna fivérének a születésnapja, Balarámnak aki a birkózás fontos alakja, és akinek egy másik inkarnációja, Ananta a Jóga fő Istensége.

És ma ünneplik Krisna egy másik formájának, Hajagrivának is a születésnapját, aki a tudás Istene. Szóval egy nap alatt, a harc, a jóga és a tudás energiái keverednek egy stabil Teliholdas hatással. Mint már sokszor leírtam nektek a napi előre jelzésekben a Telihold és az azt követő nap mindig szilárd hatású. Ezért ezt a napot mindig nagy becsben tartják a harcos-szerzetesek, mert nekik az életük fő meghatározó tevékenységei a tudás megszerzése és gyakorlása, valamint a harc gyakorlása szokott lenni.

Tehát ha már későn szóltam, hogy a mai nap valami jógával, vagy tanulással, vagy harcművészettel kapcsolatosan csináljunk, akkor ma este még meg tehetjük a fogadalmainkat, és bele kezdhetünk a gyakorlásba a holnapi szilárd hatású napon.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük