A mai nap különlegessége, kulturálisan és asztrológiailag…

hayagrivaA mai telihold egy nagyon különleges nap az indiai kultúrában. Egyrészről ma van Krisna fivérének a születésnapja, Balarámnak, Aki Ananta formájában a Hatha Jóga fő Istensége. De Balaráma emellett a birkózás és a harcművészetek fontos alakja is.

Valamint ma ünneplik Krisna egy másik formájának, Hajagrivának is a születésnapját, aki a spirituális tudás Istene. Szóval egy nap alatt a jóga, a harc és a tudás energiái keverednek egy stabil teliholdas hatással. (Mint már sokszor leírtam nektek a napi előre jelzésekben a Telihold és az azt követő nap mindig szilárd hatású.)

Pont ezért ezt a napot nagy becsben tartják a harcos-szerzetesek, mert nekik az életük fő meghatározó tevékenységei a tudás megszerzése, valamint a harc gyakorlása.

Tehát ezen a napon mindenképpen csináljunk valami jógával, vagy tanulással, vagy harcművészettel kapcsolatos erőfeszítést!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to A mai nap különlegessége, kulturálisan és asztrológiailag…

  1. Visszajelzés: 2022, Augusztus hónap főbb spirituális és asztrológiai napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük