Garuda, a gyógyítás, a harcművészet és az otthonunk délnyugati területeinek védelmezője…

garuda nakshatra, avagy a sas csillagképe...

garuda nakshatra, avagy a sas csillagképe…

Garuda egy univerzális Istensége a Védikus kultúrának. Ide kattintva el tudjátok olvasni, hogy Garuda szinte az összes ázsiai kultúrában a gyógyítás és a harcművészetek mestereként van megtisztelve. Idén, 2019. Augusztus 5-én lesz Garuda Panchami, azaz Garuda születés napja.

Garuda, a mennyei sas a Védákban bukkan fel először és Ő Visnu és/vagy Krisna hordozó madara. Persze aztán az európai kultúrkörben Zeusz és Jupiter hordozójaként tűnik fel a sas motívum, mint az Istenek hordózója, de ez itteni kultúrában a sas már személytelen, és általános.

Garuda olyan fontos személyisége a Védáknak, hogy még csillagképet is neveztek el róla, amit a mi európai csillagászatunk is a sas csillagképeként tart számon. Már Kr. e. 1200-ban volt domborműi ábrázolása is ennek a csillagképnek, amit a mi nyugati tudósaink mezopotámiai eredetűnek hisznek.

De ez kb. olyan, mint az, hogy mi arab számrendszert követünk a mi iskoláink szerint, de az arab világban meg azt tanítják, hogy ők a hindu számrendszert vették át Indiából.

Szóval azt tudjuk, hogy Garuda egy fontos személyisége a távol keleti spiritualitásnak, és olyannyira, hogy még a mi görög és római őseink is átvették Garuda tiszteletét az ő Pantheonjaikba is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Garudát a Védák építészeti részében is imádják, Ő a délnyugati területek védelmezője, aki megóv bennünket a kellemetlenségektől, és aki stabilitást hoz az életünkbe. Garuda születésnapja, valószínű az év egyik legjobb napja a délnyugati yantrák kinyomtatásához.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Garuda, a gyógyítás, a harcművészet és az otthonunk délnyugati területeinek védelmezője…

  1. Visszajelzés: Augusztus hónap főbb spirituális eseményei… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .