Garuda, a gyógyítás, a harcművészet és az otthonunk délnyugati területeinek védelmezője…

garuda nakshatra, avagy a sas csillagképe...

garuda nakshatra, avagy a sas csillagképe…

Garuda egy univerzális Istensége a Védikus kultúrának. Ide kattintva el tudjátok olvasni, hogy Garuda szinte az összes ázsiai kultúrában a gyógyítás és a harcművészetek mestereként van megtisztelve. 

Garuda, a mennyei sas, Aki Visnu és/vagy Krisna hordozó madara,a Védák révén egy sok-sok ezer éve ismert és tisztelt entitás, aki a későbbi kultúrákban is feltűnik.  Az európai kultúrkörben pl. Zeusz és Jupiter hordozójaként tűnik fel a sas motívum, mint az Istenek hordózója, de sajnos nálunk a sas már személytelen, és általános.

Garuda olyan fontos személyisége a Védáknak, hogy még csillagképet is neveztek el róla, amit a mi európai csillagászatunk is a sas csillagképeként tart számon. Már Kr. e. 1200-ban volt domborműi ábrázolása is ennek a csillagképnek, amit a mi nyugati tudósaink mezopotámiai eredetűnek hisznek.

De ez kb. olyan, mint az, hogy mi arab számrendszert követünk a mi iskoláink szerint, de az arab világban meg azt tanítják, hogy ők a hindu számrendszert vették át Indiából.

Szóval Garuda egy hihetetlenül fontos személyisége a távol keleti spiritualitásnak, olyannyira, hogy még a mi görög és római őseink is átvették Garuda tiszteletét az ő Pantheonjaikba is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Garudát a Védák építészeti részében is imádják, Ő a délnyugati területek védelmezője, aki megóv bennünket a kellemetlenségektől, és aki stabilitást hoz az életünkbe. Garuda születésnapja, az év egyik legjobb napja a délnyugati yantrák kinyomtatásához.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Garuda, a gyógyítás, a harcművészet és az otthonunk délnyugati területeinek védelmezője…

  1. Visszajelzés: Augusztus hónap főbb spirituális eseményei… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: 2022, Augusztus hónap főbb spirituális és asztrológiai napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük