Garuda, a gyógyítás, a harcművészet és az otthonunk délnyugati területeinek védelmezője…

garuda nakshatra, avagy a sas csillagképe...

garuda nakshatra, avagy a sas csillagképe…

Garuda egy univerzális Istensége a Védikus kultúrának. Ide kattintva el tudjátok olvasni, hogy Garuda szinte az összes ázsiai kultúrában a gyógyítás és a harcművészetek mestereként van megtisztelve. 

Garuda, a mennyei sas, Aki Visnu és/vagy Krisna hordozó madara,a Védák révén egy sok-sok ezer éve ismert és tisztelt entitás, aki a későbbi kultúrákban is feltűnik.  Az európai kultúrkörben pl. Zeusz és Jupiter hordozójaként tűnik fel a sas motívum, mint az Istenek hordózója, de sajnos nálunk a sas már személytelen, és általános.

Garuda olyan fontos személyisége a Védáknak, hogy még csillagképet is neveztek el róla, amit a mi európai csillagászatunk is a sas csillagképeként tart számon. Már Kr. e. 1200-ban volt domborműi ábrázolása is ennek a csillagképnek, amit a mi nyugati tudósaink mezopotámiai eredetűnek hisznek.

De ez kb. olyan, mint az, hogy mi arab számrendszert követünk a mi iskoláink szerint, de az arab világban meg azt tanítják, hogy ők a hindu számrendszert vették át Indiából.

Szóval Garuda egy hihetetlenül fontos személyisége a távol keleti spiritualitásnak, olyannyira, hogy még a mi görög és római őseink is átvették Garuda tiszteletét az ő Pantheonjaikba is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Garudát a Védák építészeti részében is imádják, Ő a délnyugati területek védelmezője, aki megóv bennünket a kellemetlenségektől, és aki stabilitást hoz az életünkbe. Garuda születésnapja, az év egyik legjobb napja a délnyugati yantrák kinyomtatásához.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Garuda, a gyógyítás, a harcművészet és az otthonunk délnyugati területeinek védelmezője…

  1. Visszajelzés: Augusztus hónap főbb spirituális eseményei… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük