2021. Július hónap főbb asztrológiai és spirituális napjai!

Július 2: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 3: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 5: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Július 7: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 8: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 9: Újhold.

Július 10: Gundicsa Templom Tisztítás. A Szekér Fesztivál menete az, hogy Krisnát és testvéreit a nagy templomból hatalmas szekereken átviszik a néhány kilométerre lévő Gundicsa Templomba. A jó Isten érkezése előtt persze teljesen haptákba vágják a templomot, ami nem csak a fizikai teljes kitakarításából áll a templomnak, de a belső a megtisztulás szimbóluma is. Egyszóval egy jó nap arra, hogy belül is jól megtisztítsuk magunkat, de arra is, hogy az otthoni kis házi oltárunkat is haptákba vágjuk.

Július 11: Rátha Játra – Szekér Fesztivál. Az eredeti Szekér Fesztivál Puriból ered, egy kelet indiai, óceánparti kis városból. Minden évben új szekereket építenek és gigantikusakat. Dzsagannáth szekere 24, Balaráma 22 és Szubhadra 20 kereken gördül végig a városkán, a majd 100 méter széles fő utcán. A világ sok-sok országában megtekinthető a Szekér Fesztivál felvonulása a Krisna hívők szervezésében.

Július 14: Szkanda napja. Szkanda, Siva és Párvati fia. Ő a háború Istene a Védákban, és Ő az Istenek hadseregeinek parancsnoka. De nemcsak harccal kapcsolatos az Ő tevékenysége, hanem Ő az, aki megáldja a Jóga gyakorlókat a jóga által kifejleszthető különleges képességgel.  Valamint Dharmachakra nap. 10 milliószoros nap.

Július 16: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 17: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 19: Padmaszambhava napja. A bhutáni és tibeti Buddhizmus egyik legfontosabb alakjának születésnapja.

Július 20: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 21: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 22: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 23: Guru Purnima, a Mesterek Teliholdja, ezen a napon pihennek le az Istenek is 4 hónapra.

Július 23: 17.00 órakor belevágunk egy Ájurvéda bemutatkozó tanfolyamba, 2 alkalmas. Szombat 10 órakor kezdünk bele a 2. etapba! Kint a Feneketlen tónál, a Hemingway étterem mögött a zöldben.

Július 24: 14 órakor Védikus Numerológia minitanfolyam, egy alkalmas. Kint a Feneketlen tónál, a Hemingway étterem mögött a zöldben.

Július 30: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 31: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük