Padmaszambhava Születésnapja, minden idők egyik legnagyobb varázslójára emlékezünk…

taktsangPadmaszambhava, a tibeti Buddhizmus egyik főalakja a 8. században született, a mai Pakisztán területén, és ugyancsak az Ő tanítása révén jutott el a Buddhizmus a mai Bhután területére is. Idén, 2020-ban Június 30-án lesz Padmaszambhava születésnapja. 

A mai napig Bhután legszentebb kolostora a Taktsang, azaz a Tigris Fészek Kolostor, ami arra barlangra épület, ahol Padmaszambhava, avagy Guru Rinpocse meditált. Olyan meredek a hegy oldal, aminek szélén egyensúlyozz a kolostor, hogy a helyiek azt mondják, hogy az első építményt még boszorkányok hajszálaival erősítették a sziklafalhoz.

Padmaszambhava, abban az időben Ő úgy tudta elterjeszteni a Buddhizmus, hogy sokkal nagyobb varázsló volt, mint a helyi sámánok, és az emberek hinni kezdtek benne, és abban amit mond, mert szemmel látható volt, hogy milyen hatalmat gyakorol a világi dolgok felett. Többek között Bhutánba úgy érkezett meg, hogy egy tigris volt a “hátaslova”. 

Bhutánban szokássá vált, hogy ezen a napon valamilyen pozitív mágiával felerősítjük életünk fontos területeit. Mondjuk egy régóta tervezett, de mostanság hanyagolt dolgot felelevenítünk. Vagy elhatározást teszünk, hogy valamit szeretnénk megvalósítani az életünkben, így ezen a napon teszünk is valamit annak érdekében. Eltervezzük, leírjuk egy papírra és feltesszük az otthoni kis házi oltárunkra, stb.

Vagy egész egyszerűen csak elmondunk egy imát annak érdekében, Guru Rinpocse áldását kérve, hogy sikerre tudjuk vinni elképzelésünket.

2014-ben mi is megtapasztalhattuk Padmaszambhava hatalmát, amikor felmásztunk a Tigrisfészekbe, mert ott fent a magasban persze, hogy egy hegy ormon nincs víz, de a bejárati ajtó mellett egy kicsi kis mélyedés van a sziklafal pereme alatt. Abban mindig ugyanannyi víz ül meg, ami mindig friss. Mi is 11-en feltöltöttük az üvegeinket és a kulacsainkat, de utánunk pont annyi víz maradt az egyébként egy nagyobbacska salátástál méretű mélyedésben, mint előttünk. De ez így van 60-70 fős csoportok után is. Mindig annyi víz marad a mélyedésben, bármennyit is merünk ki belőle. 

Szóval ezen a napon, varázsoljunk, imádkozzunk, írjunk le vagy tegyünk meg bármit, ami nekünk áldást hoz.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ui: 2020-ban Október környékén újra elfogunk látogatni Bhutánba, és a Tigrisfészekbe.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .