A bemutatkozó Ájurvéda tanfolyam tematikája…

A bemutatkozó Ájurvéda tanfolyam célja az, hogy a hallgatók megismerkedjenek az Ájurvédával, de ami ennél is fontosabb az az, hogy már e 2 alaklom után is feltudják használni a frissen szerzett tudásukat! Mind magukra, mind a környezetükben élőkre!

Így az első előadás amellett, hogy abszolút az alapokra fókuszál, már fényt fog deríteni arra is, hogy a tanfolyamon résztvevők milyen egyedi alkat besoroláshoz kapcsolódnak az Ájurvéda rendszerében.

Nagy vonalakban ez lesz az első előadás tematikája:

  • Bemutatásra kerül az Ájurvédikus gyógyászat Védikus eredete (pl. az, hogy több száz vers foglalkozik az Ájurvédával a Rig Védában, ami a Védák legősibb írása)!
  • Ezenkívül  arra fogunk koncentrálni, hogy olyan hasznos információkkal lássunk el benneteket az Ájurvéda holisztikussága és megelőzésre fektetett hangsúlyával kapcsolatosan, amit azonnal betudtok iktatni az életetekbe!
  • Ehhez persze arra is szükség lesz, hogy átvegyük az Ájurvéda szerinti alkat típusokat és elvégzünk magunkon egy teljes Ájurvédikus állapot felmérést is, a gyakorlati megközelítés jegyében.
  • Az előadás második felében mélyebben áttárgyaljuk a doshákat, az Ájurvédában használt személyes és egyedi alkatra használt rendszerét. Arra is rá fókuszálunk, hogy a doshák nem kézzel nem fogható dolgok, hanem mint funkciók is léteznek testünk minden rezdülésében.

A második előadás fő témaköre az egészség 3 alap pillére:

  • Az Ájurvédában elképzelt tökéletes egészség 3 alap pillére: a helyes étkezés, a helyes és alkatnak megfelelő életforma/napi rutin/mozgás és a harmadik a jól kiválasztott szezonális kúrák alkalmazása.
  • Ebben az előadásban a fő fókusz pont az étkezés lesz! Ugyanis az Ájurvéda tudományában az optimális egészség fenntartásában a helyes étkezés elképesztően fontos szerepet kap! Hiszen az étkezésen keresztül könnyen de mégis elképesztően hatékonyan hathatunk az alkatunkra! (Többek között átfogjuk venni az Ájurvéda elveit az ízekkel, az állaggal, az alap főzés technikákkal és az étkezések idejével kapcsolatosan is!)
  • Nem fanatikusan, de terítékre kerül a vegetáriánus étkezés bemutatása is, és az egészséges vegetáriánus táplálkozás, mert attól, hogy vegetáriánus valaki, attól még nem lesz egészséges.

Az előadások díja: 12 000 forint. Az oktató: Baktai Ádám

Om Tat Sat

Ui: A következő bemutatkozó Ájurvéda tanfolyam időpontját, helyszínét, árát itt megtalálod!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

2 Responses to A bemutatkozó Ájurvéda tanfolyam tematikája…

  1. Visszajelzés: Ájurvéda oktatás a Bhakti Kutirban… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: 2022. Június hónap legfőbb spirituális és asztrológiai napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük