A bemutatkozó Ájurvéda tanfolyam tematikája…

Sok-sok év után egy kicsit átalakul az Ájurvéda bemutatása a Bhakti Kutir szervezésében, mégpedig úgy, hogy maga a bemutatkozó tanfolyam, mindössze 2 alkalmas lesz, amolyan kedvcsináló az Ájurvédában való elmélyülésre!

Az első előadás az abszolút alapokra fókuszál, többek között az Ájurvéda eredetére:

Bemutatásra kerül az Ájurvédikus gyógyászat Védikus eredete, pl. több mint 10 ezer vers foglalkozik az Ájurvédával a Rig Védában, ami a Védák legősibb írásai és természetesen az Ájurvéda rendszere is. Különös képen az Ájurvéda holisztikussága és megelőzésre fektetett hangsúly kerül előtérbe. Majd érintjük az alkat típusokat és elvégzünk egy teljes Ájurvédikus állapot felmérést is, a gyakorlati megközelítés jegyében.

Az előadás második felében mélyebben áttárgyaljuk a doshákat, az Ájurvédában használt személyes és egyedi alkatra használt rendszerét. Arra is rá fókuszálunk, hogy a doshák nem kézzel nem fogható dolgok, hanem mint funkciók is léteznek testünk minden rezdülésében.

A második előadás fő témaköre az egészség 3 alap pillére:

Az Ájurvédában elképzelt tökéletes egészség 3 alap pillére: a helyes étkezés, a helyes és alkatnak megfelelő mozgás és a harmadik a jól kiválasztott szezonális kúrák alkalmazása.

Ebben az előadásban a fő fókusz pont az étkezés! Miként hathatunk alkatunkra a leghatékonyabban? Az Ájurvéda elképzelése az ételről és azok ízeiről. Az Ájurvédikus egészség megközelítés legfontosabb része a helyes étkezés, mert az Ájurvédában úgy gondolják, hogy azért eszünk, hogy éljünk!

Nem fanatikusan és elsöprően, de terítékre kerül egy halovány bemutatása a vegetáriánus étkezésnek, és az egészséges vegetáriánus táplálkozásnak, mert attól, hogy vegetáriánus valaki, attól még nem lesz egészséges.

Az előadások díja: 12 000 forint. Az oktató: Baktai Ádám

Om Tat Sat

Ui: A következő bemutatkozó Ájurvéda tanfolyam időpontját itt megtalálod!

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to A bemutatkozó Ájurvéda tanfolyam tematikája…

  1. Visszajelzés: Ájurvéda oktatás a Bhakti Kutirban… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük