A bemutatkozó Ájurvéda tanfolyam tematikája…

Sok-sok év után egy kicsit átalakul az Ájurvéda bemutatása a Bhakti Kutir szervezésében, mégpedig úgy, hogy maga a bemutatkozó tanfolyam, mindössze 2 alkalmas lesz, amolyan kedvcsináló az Ájurvédában való elmélyülésre!

Az első előadás az abszolút alapokra fókuszál, többek között az Ájurvéda eredetére:

  • Tehát bemutatásra kerül az Ájurvédikus gyógyászat Védikus eredete (pl. több mint 10 ezer vers foglalkozik az Ájurvédával a Rig Védában, ami a Védák legősibb írása)!
  • Ezenkívül  arra fogunk koncentrálni, hogy olyan hasznos információkkal lássunk el benneteket az Ájurvéda holisztikussága és megelőzésre fektetett hangsúlyával kapcsolatosan, amit azonnal betudtok iktatni az életetekbe!
  • Ehhez persze arra is szükség lesz, hogy átvegyük az Ájurvéda szerinti alkat típusokat és elvégzünk magunkon egy teljes Ájurvédikus állapot felmérést is, a gyakorlati megközelítés jegyében.
  • Az előadás második felében mélyebben áttárgyaljuk a doshákat, az Ájurvédában használt személyes és egyedi alkatra használt rendszerét. Arra is rá fókuszálunk, hogy a doshák nem kézzel nem fogható dolgok, hanem mint funkciók is léteznek testünk minden rezdülésében.

A második előadás fő témaköre az egészség 3 alap pillére:

  • Az Ájurvédában elképzelt tökéletes egészség 3 alap pillére: a helyes étkezés, a helyes és alkatnak megfelelő mozgás és a harmadik a jól kiválasztott szezonális kúrák alkalmazása.
  • Ebben az előadásban a fő fókusz pont az étkezés lesz! Ugyanis az Ájurvéda tudományában az optimális egészség fenntartásában a helyes étkezés elképesztően fontos szerepet kap! Hiszen az étkezésen keresztül könnyen de mégis elképesztően hatékonyan hathatunk az alkatunkra! (Többek között átfogjuk venni az Ájurvéda elveit az ízekkel, az állaggal, az alap főzés technikákkal és az étkezések idejével kapcsolatosan is!)
  • Nem fanatikusan, de terítékre kerül a vegetáriánus étkezés bemutatása is, és az egészséges vegetáriánus táplálkozás, mert attól, hogy vegetáriánus valaki, attól még nem lesz egészséges.

Az előadások díja: 12 000 forint. Az oktató: Baktai Ádám

Om Tat Sat

Ui: A következő bemutatkozó Ájurvéda tanfolyam időpontját itt megtalálod!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

2 Responses to A bemutatkozó Ájurvéda tanfolyam tematikája…

  1. Visszajelzés: Ájurvéda oktatás a Bhakti Kutirban… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: 2022. Június hónap legfőbb spirituális és asztrológiai napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük