Siva és Párvati fia sok néven ismert Kartikéja/Szkanda/Szubrahmanja ma van a születésnapja!

Szkanda, vagy Kartikéja Siva és Párvati fia. Ő a háború Istene a Védákban, és Ő az Istenek hadseregeinek parancsnoka.

De nemcsak harccal kapcsolatos az Ő tevékenysége, hanem Ő az, aki megáldja a jóga gyakorlókat a jóga által kifejleszthető különleges misztikus képességgel. Valamint ha keddenként az Ő mantráit ismételgetjük, akkor valamelyest semlegesíthetjük a Kudzsa dósa nevezetű asztrológiai állást, ami a Mars bolygó pozíciója végett eléggé nehézzé teheti a partnerkapcsolatainkat!

Ennek érdekében íme egy rövid, de ugyanakkor nagyon komoly erővel bíró mantra, amit Agasztja Rishi hagyott ránk:

om saravana bhavája namaha

Mint látható ez egy elég könnyen megtanulható mantra , bátran használjuk nemcsak keddenként, hanem úgy amúgy is, védelmezésre, harcművészet gyakorlása előtt, stb.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Hogy áldozzunk egy kicsit a misztika oltárán, elárulnám, hogy a 6 oldalú Rudraksa bogyók Kartikéja uralma alá tartoznak, így ha szeretnénk Kartikéja energiáit állandóan magunkon tudni, hordjunk 6 oldalú/arcú Rudraksát magunkon!

A Rudraksáról ebben a videóban bővebben is lehet informálódni!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Siva és Párvati fia sok néven ismert Kartikéja/Szkanda/Szubrahmanja ma van a születésnapja!

  1. Balogh Adrienn szerint:

    Hare Krisna. Hol találom meg ezeket a mantrákat? Fontos lenne,nincs párkapcsolatom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük