Síva és Párvati fia sok néven ismert Kartikéja/Szkanda/Szubrahmanja ma van a születésnapja!

Szkanda, vagy Kartikéja Síva és Párvati fia. Ő a háború Istene a Védákban, és Ő az Istenek hadseregeinek parancsnoka.

De nemcsak harccal kapcsolatos az Ő tevékenysége, hanem Ő az, aki megáldja a jóga gyakorlókat a jóga által kifejleszthető különleges misztikus képességgel. Valamint ha keddenként az Ő mantráit ismételgetjük, akkor valamelyest semlegesíthetjük a Kudzsa dósa nevezetű asztrológiai állást, ami nagyon nehézzé teszi a partnerkapcsolatainkat!

Íme egy rövid de hatalmas mantra, amit Agasztja Rishi hagyott ránk, és amit könnyedén megtanulhatunk és mantrázhatunk:

om saravana bhavája namaha

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Síva és Párvati fia sok néven ismert Kartikéja/Szkanda/Szubrahmanja ma van a születésnapja!

  1. Balogh Adrienn szerint:

    Hare Krisna. Hol találom meg ezeket a mantrákat? Fontos lenne,nincs párkapcsolatom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .