Július hónap esemény naptára…

JagannathaJúlius 1: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Ezen a napon 17 órától a Feneketlen Tónál, Egészségügyi asztrológia óra, Ájurvéda alapokkal. Előadó: Baktai Ádám.

Július 2: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 4: Szomavati Amavaszya. Különleges Újhold, ami Hétfőre esik. Spirituális, főként tantrikus gyakorlatokra tökéletes nap.

Július 5: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. A Gundicsa Templom takarításának napja.

Július 6: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Ezen a napon van az eredeti Szekérfesztivál Puriban, Indiában.

Július 8: Dharmachakra nap, tehát 10 milliószoros nap.

Július 9-11: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 12: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Valamint Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 14-15: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 15-én Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Július 16: Muhurta Asztrológia előadás. Megtanuljuk, hogyan kell kiválasztani a legmegfelelőbb időpontot minden tevékenységre. Mikor kezdjünk bele nagy és fontos eseményekbe, mikor indítsunk el kampányokat, mikor tudunk legjobban eladni dolgokat, stb… Az előadás 10-től, 13 óráig tart, kint a Feneketlen tónál.

Július 17: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 19: Guru Purnima, a Mesterek Teliholdja, ezen a napon pihennek le az Istenek is 4 hónapra.

Július 23: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 27-28: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. 27-én Gyógyító Buddha nap is, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 30: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Július 31: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Egyébként az Ájurvéda szerint a Július hónap a tüdőnk karbantartására alkalmas időszak. Itt megtaláltok egy egyszerű receptet erre a hónapra.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük