Július hónap esemény naptára…

JagannathaJúlius 1: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Ezen a napon 17 órától a Feneketlen Tónál, Egészségügyi asztrológia óra, Ájurvéda alapokkal. Előadó: Baktai Ádám.

Július 2: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 4: Szomavati Amavaszya. Különleges Újhold, ami Hétfőre esik. Spirituális, főként tantrikus gyakorlatokra tökéletes nap.

Július 5: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. A Gundicsa Templom takarításának napja.

Július 6: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Ezen a napon van az eredeti Szekérfesztivál Puriban, Indiában.

Július 8: Dharmachakra nap, tehát 10 milliószoros nap.

Július 9-11: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 12: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Valamint Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 14-15: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 15-én Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Július 16: Muhurta Asztrológia előadás. Megtanuljuk, hogyan kell kiválasztani a legmegfelelőbb időpontot minden tevékenységre. Mikor kezdjünk bele nagy és fontos eseményekbe, mikor indítsunk el kampányokat, mikor tudunk legjobban eladni dolgokat, stb… Az előadás 10-től, 13 óráig tart, kint a Feneketlen tónál.

Július 17: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 19: Guru Purnima, a Mesterek Teliholdja, ezen a napon pihennek le az Istenek is 4 hónapra.

Július 23: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 27-28: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. 27-én Gyógyító Buddha nap is, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 30: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Július 31: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Egyébként az Ájurvéda szerint a Július hónap a tüdőnk karbantartására alkalmas időszak. Itt megtaláltok egy egyszerű receptet erre a hónapra.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .