Július hónap esemény naptára…

JagannathaJúlius 1: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Ezen a napon 17 órától a Feneketlen Tónál, Egészségügyi asztrológia óra, Ájurvéda alapokkal. Előadó: Baktai Ádám.

Július 2: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 4: Szomavati Amavaszya. Különleges Újhold, ami Hétfőre esik. Spirituális, főként tantrikus gyakorlatokra tökéletes nap.

Július 5: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. A Gundicsa Templom takarításának napja.

Július 6: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Ezen a napon van az eredeti Szekérfesztivál Puriban, Indiában.

Július 8: Dharmachakra nap, tehát 10 milliószoros nap.

Július 9-11: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 12: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Valamint Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 14-15: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 15-én Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Július 16: Muhurta Asztrológia előadás. Megtanuljuk, hogyan kell kiválasztani a legmegfelelőbb időpontot minden tevékenységre. Mikor kezdjünk bele nagy és fontos eseményekbe, mikor indítsunk el kampányokat, mikor tudunk legjobban eladni dolgokat, stb… Az előadás 10-től, 13 óráig tart, kint a Feneketlen tónál.

Július 17: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 19: Guru Purnima, a Mesterek Teliholdja, ezen a napon pihennek le az Istenek is 4 hónapra.

Július 23: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 27-28: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. 27-én Gyógyító Buddha nap is, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 30: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Július 31: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Egyébként az Ájurvéda szerint a Július hónap a tüdőnk karbantartására alkalmas időszak. Itt megtaláltok egy egyszerű receptet erre a hónapra.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük