Gundicsa Templom Tisztítás…

ptA Gundicsa Mardzsanam, vagyis a Gundicsa templom tisztítás egy több ezer éves hagyomány Puriban, India 4 legszentebb városának egyikében!

Minden évben, a szekér fesztivál előtti napon, kitakarítják a Gundicsa Templomot, mert a nagy templomból oda viszik át a szekerekkel  Krisnát és az Ő testvéreit.

Természetesen ilyenkor nem csak a fizikai síkon történik tisztogatás, de a lélekben és az elmében is. Fontos lelki gyakorlatnak számít az a meditáció is, amikor takarítás közben azon meditálunk, hogy éppen belső tisztogatást is csinálunk és megszabadulnak a rossz szokásainktól és a kellemetlen személyiség jegyeinktől.

Idén, Július 22-re esik Gundicsa Mardzsanam ünnepe. Így én azt szeretném kérni tőletek erre a napra, hogy a ma esti jóga óra után fogadjatok örökbe 1-2 jógaszőnyeget kimosásra. Általában az átlag mosógépbe 2 db jógaszőnyeg fér be, így nekem ez irtózatosan sokáig szokott tartani. De így közösen szerintem gyors lenne. Akik a következő Csütörtökre vissza tudják hozni a jógaszőnyegeket, azok a Kutir és az én vendégeim az órára. És akkor egyből be is tudunk egy kis Karma Jógát is.

(A karma szó, azt jelenti szanszkritul, hogy tett, és ide értendő a tetteink eredménye, reakciója is. A jóga pedig azt, hogy kapcsolódás, amit mindig valami magasabb rendűhöz való kötödésre értenek. A Karma-Jóga kifejezés így azt takarja, hogy egy olyan kapcsolódást vagy lelki gyakorlatot teszünk meg, ahol a tetteinket ajánljuk fel egy magasztosabb cél érdekében.)

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Gundicsa Templom Tisztítás…

  1. Visszajelzés: Július hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Július hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük