Gundicsa Templom Tisztítás…

ptA Gundicsa Mardzsanam, vagyis a Gundicsa templom tisztítás egy több ezer éves hagyomány Puriban, India 4 legszentebb városának egyikében!

Minden évben, a szekér fesztivál előtti napon, kitakarítják a Gundicsa Templomot, mert a nagy templomból oda viszik át a szekerekkel  Krisnát és az Ő testvéreit.

Természetesen ilyenkor nem csak a fizikai síkon történik tisztogatás, de a lélekben és az elmében is. Fontos lelki gyakorlatnak számít az a meditáció is, amikor takarítás közben azon meditálunk, hogy éppen belső tisztogatást is csinálunk és megszabadulnak a rossz szokásainktól és a kellemetlen személyiség jegyeinktől.

Idén, Július 22-re esik Gundicsa Mardzsanam ünnepe. Így én azt szeretném kérni tőletek erre a napra, hogy a ma esti jóga óra után fogadjatok örökbe 1-2 jógaszőnyeget kimosásra. Általában az átlag mosógépbe 2 db jógaszőnyeg fér be, így nekem ez irtózatosan sokáig szokott tartani. De így közösen szerintem gyors lenne. Akik a következő Csütörtökre vissza tudják hozni a jógaszőnyegeket, azok a Kutir és az én vendégeim az órára. És akkor egyből be is tudunk egy kis Karma Jógát is.

(A karma szó, azt jelenti szanszkritul, hogy tett, és ide értendő a tetteink eredménye, reakciója is. A jóga pedig azt, hogy kapcsolódás, amit mindig valami magasabb rendűhöz való kötödésre értenek. A Karma-Jóga kifejezés így azt takarja, hogy egy olyan kapcsolódást vagy lelki gyakorlatot teszünk meg, ahol a tetteinket ajánljuk fel egy magasztosabb cél érdekében.)

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Gundicsa Templom Tisztítás…

  1. Visszajelzés: Július hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Július hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .