Február hónap esemény naptára…

surya narayanaFebruár 1: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Február 4: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Február 5: Mritju Jóga.

Február 6: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Február 8: Újhold. A Gangesz azon ünnepe, amikor a Gangesz először beleömlött az óceánba.

Február 9: Mritju Jóga.

Február 10: Sziddha Jóga.

Február 12: Szaraszvati, a tudás Istennőjének napja és egyben a tavasz első napja is.

Február 13: Kezdünk a Zen Shiatsu tanfolyammal. Reiki I-es beavatás.

Február 14: Szúrja Nárájan napja, az év egyik legfontosabb napja az egészségünk szempontjából.

Február 15: Bhisma asztami, a nap amikor mindenidők egyik legnagyobb harcosa Jógiként elhagyta a világot. Valamint Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Február 18: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Február 19: Mritju Jóga, Sri Varáha napja.

Február 20: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Február 22: Telihold, az év első 10 milliószoros napja.

Február 23: Mritju Jóga.

Február 24: Sziddha Jóga.

Február 27: Mritju Jóga.

Január és Február egészség karbantartó receptje: A Taoista Jóga rendszerében az év első 2 hónapja a húgyhólyaghoz és a vesékhez kapcsolódó időszak, amit egy többrétű megközelítéssel fogunk megtámogatni az év első 59-60 napja alatt.

Mind a húgyhólyag, mind a vesék leghatékonyabb Ájurvédikus tisztítása és karbantartása, az egy pohár citromos víz reggel az első pisilés előtt. (1/2 citrom 2-3 dl vízben.)

A tél végére amúgy is picit vitaminhiányosabb a szervezetünk, így nem csak egy tisztító eljárást teszünk meg a szervezetünkért, de egy komolyabb vitaminpótlást is végrehajtunk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük