Február hónap esemény naptára…

surya narayanaFebruár 1: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Február 4: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Február 5: Mritju Jóga.

Február 6: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Február 8: Újhold. A Gangesz azon ünnepe, amikor a Gangesz először beleömlött az óceánba.

Február 9: Mritju Jóga.

Február 10: Sziddha Jóga.

Február 12: Szaraszvati, a tudás Istennőjének napja és egyben a tavasz első napja is.

Február 13: Kezdünk a Zen Shiatsu tanfolyammal. Reiki I-es beavatás.

Február 14: Szúrja Nárájan napja, az év egyik legfontosabb napja az egészségünk szempontjából.

Február 15: Bhisma asztami, a nap amikor mindenidők egyik legnagyobb harcosa Jógiként elhagyta a világot. Valamint Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Február 18: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Február 19: Mritju Jóga, Sri Varáha napja.

Február 20: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Február 22: Telihold, az év első 10 milliószoros napja.

Február 23: Mritju Jóga.

Február 24: Sziddha Jóga.

Február 27: Mritju Jóga.

Január és Február egészség karbantartó receptje: A Taoista Jóga rendszerében az év első 2 hónapja a húgyhólyaghoz és a vesékhez kapcsolódó időszak, amit egy többrétű megközelítéssel fogunk megtámogatni az év első 59-60 napja alatt.

Mind a húgyhólyag, mind a vesék leghatékonyabb Ájurvédikus tisztítása és karbantartása, az egy pohár citromos víz reggel az első pisilés előtt. (1/2 citrom 2-3 dl vízben.)

A tél végére amúgy is picit vitaminhiányosabb a szervezetünk, így nem csak egy tisztító eljárást teszünk meg a szervezetünkért, de egy komolyabb vitaminpótlást is végrehajtunk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .