Szúrja Nárájana napja és Bhisma asztami…

sun-god-lord-adityaSzúrja Nárájana a Nap Istene. Ez az ünnep, azért különleges esemény a Védikus Kalendáriumban, mert ha ezen a napon megfürdünk szabad ég alatt természetes vízben, akkor egész évben egészségesek leszünk. Idén, 2021-ben ez a nap Febuár 18-ra esik.

Emlékeztek pár éve még a Barcsay utcában a Kutir előtt öntögettük le egymást forrásvízzel az esti jóga óra után, a helyi fürkésző tekintetek nagy örömére, mondjuk az biztos érdekesebbé tett bennünket, hogy mínusz 17 fok volt, mi meg kint táncikáltunk fürdőszerkóban.

Aztán meg Február 20.-án Bhismasztami lesz, ami a harcosok között egy igen nagy nap. Bhismáról már írtam nektek, ő volt a Mahabhárata egyik legnagyobb alakja, és ő ezen a napon hagyta el világot, úgy, hogy ő választhatta meg, hogy mikor lép át a túlvilágra.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Szúrja Nárájana napja és Bhisma asztami…

  1. Visszajelzés: Február hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .