Szúrja Nárájana napja és Bhisma asztami…

sun-god-lord-adityaSzúrja Nárájana a Nap Istene. Ez az ünnep, azért különleges esemény a Védikus Kalendáriumban, mert ha ezen a napon megfürdünk szabad ég alatt természetes vízben, akkor egész évben egészségesek leszünk. Idén, 2022-ben ez a nap Febuár 7-re esik.

Emlékeztek pár éve még a Barcsay utcában a Kutir előtt öntögettük le egymást forrásvízzel az esti jóga óra után, a helyi fürkésző tekintetek nagy örömére, mondjuk az biztos érdekesebbé tett bennünket, hogy mínusz 17 fok volt, mi meg kint táncikáltunk fürdőszerkóban.

Aztán meg Február 8.-án Bhismasztami lesz, ami a harcosok között egy igen nagy nap. Bhismáról már írtam nektek, ő volt a Mahabhárata egyik legnagyobb alakja, és ő ezen a napon hagyta el világot, úgy, hogy ő választhatta meg, hogy mikor lép át a túlvilágra.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Szúrja Nárájana napja és Bhisma asztami…

  1. Visszajelzés: Február hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük