Szúrja Nárájana napja…

Szúrja Nárájana a Nap Istene. Ez az ünnep, azért különleges esemény a Védikus Kalendáriumban, mert ha ezen a napon megfürdünk szabad ég alatt természetes vízben, akkor egész évben egészségesek leszünk. Idén, 2024-ben ez a nap február 15-re esik.

Emlékeztek pár éve még a Barcsay utcában a Kutir előtt öntözgettük le egymást forrásvízzel az esti jóga óra után, a helyi fürkésző tekintetek nagy örömére! Mondjuk az is biztos, hogy  az elég érdekesé tehetett bennünket, hogy mínusz 17 fok volt, mi meg kint táncikáltunk fürdőszerkóban.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Az ezt követő napon szoktunk megemlékezni Bhismáról, a Mahábhárata egyik legfontosabb alakjáról…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Szúrja Nárájana napja…

  1. Visszajelzés: Február hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük