A mostani különleges asztrológiai és spirituális napok…

A közel jövőben a következő spirituálisan és asztrológiailag fontos napok várhatóak:

2021, Február 16, Vaszanta Pancsami:

Ez csillagászatilag a tavasz első napja. Ezen a napon tér vissza a nedvek keringése a nővényekbe, és úgymond ezen a napon indul újra az élet az Északi féltekén.

Az indiai tradicionális szemléletben a mai napig a Hold naptárat követik, és így ezek a spirituális napok a mi Gergely naptárunkban mindig más napra esnek. Egyébként ez egy spirituális nap is, hiszen ez a nap, Szaraszvati Dévi, a Tudás Istennőjének napja is egyben. Itt megtaláltok egy fenomenális mantrát Szaraszvati Dévihez!

Február 18: Szúrja Nárájana Napja

A mai nap a Nap Isten ünnepe, ami azért különleges eseménye a Védikus Kalendáriumnak, mert ha ezen a napon megfürdünk szabad ég alatt természetes vízben, akkor egész évben egészségesek leszünk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to A mostani különleges asztrológiai és spirituális napok…

  1. Visszajelzés: Február hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Védikus Asztrológia: Nap a Bak jegyében, 2017. Január 14-Február 13… | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Február hónap esemény naptára és főbb spirituális momentumai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .