A mostani különleges asztrológiai és spirituális napok…

A közel jövőben a következő spirituálisan és asztrológiailag fontos napok várhatóak:

2021, Február 16, Vaszanta Pancsami:

Ez csillagászatilag a tavasz első napja. Ezen a napon tér vissza a nedvek keringése a nővényekbe, és úgymond ezen a napon indul újra az élet az Északi féltekén.

Az indiai tradicionális szemléletben a mai napig a Hold naptárat követik, és így ezek a spirituális napok a mi Gergely naptárunkban mindig más napra esnek. Egyébként ez egy spirituális nap is, hiszen ez a nap, Szaraszvati Dévi, a Tudás Istennőjének napja is egyben. Itt megtaláltok egy fenomenális mantrát Szaraszvati Dévihez!

Február 18: Szúrja Nárájana Napja

A mai nap a Nap Isten ünnepe, ami azért különleges eseménye a Védikus Kalendáriumnak, mert ha ezen a napon megfürdünk szabad ég alatt természetes vízben, akkor egész évben egészségesek leszünk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to A mostani különleges asztrológiai és spirituális napok…

  1. Visszajelzés: Február hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Védikus Asztrológia: Nap a Bak jegyében, 2017. Január 14-Február 13… | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Február hónap esemény naptára és főbb spirituális momentumai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük