Augusztus hónap főbb spirituális eseményei…

FB_IMG_1466005720559Augusztus 2: Újhold.

Augusztus 6: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 7: Garuda születés napja.

Augusztus 10: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 11: Több mint 1 év után a Jupiter jegyet vált a Védikus asztrológia szerint, ami egy igazán spirituálisan potens 18 órás periódust is létrehoz, és amihez egy fantasztikus spirituális gyakorlat is párosul az indiai kultúrában.

Augusztus 11: Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Augusztus 12: Évadzáró Ájurvéda előadás kint a parkban. Az Ájurvédikus kultúra fiatalító receptjeiről lesz szó. Ájurvéda alapok nem szükségesek ennek az előadásnak a megértéséhez.

Augusztus 14-15: Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 16: Sziddha Jóga és Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 17: Varalaksmi nap, vagyis az áldást adó Szerencseistennő napja.

Augusztus 18: Hayagríva és Balaráma születés napja. Sziddha Jóga, Telihold. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 23: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 25: Krisna születés napja. Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Augusztus 27-29: Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 30: Sziddha Jóga. Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus Ájurvéda receptje: A vastagbél szervhez kötődő hónap. A legeslegjobb eljárás a vastagbelünk kitisztítására a Triphala és az útifűmaghéj használata. Ezt ajánlja az Ájurvéda 5000 éves tapasztalata, és így mi is.

A Triphala használat megint csak egyszerű, este áztassunk be 750-1000 mg Triphala port egy pohár vízbe, reggelig. Igyuk meg a folyadékot, éhgyomorra, de a zaccot hagyjuk a pohár alján és engedjünk rá még egy pohár vizet. Hagyjuk ázni estig, majd igyuk meg zaccostul vacsora előtt. A Triphala nemcsak kitisztítja beleinket, de képes megszüntetni a bélfali kiboltosúlásokat és megszabadítja szervezetünket a bélpolipoktól is.

Egyébként az útifűmaghéj őrleményt is vízben kell elkeverni és úgy meginni. Az útifűmaghéj nemcsak egy nyálkás, nem felszívódó réteget képez a nyálkahártyákon, ami táplálja az emésztőcsatornánkat a gyomortól a végbélig, de hihetetlen mennyiségű nedvességet képes megkötni, akár saját súlyának tízszeresét, ami így magába szívja a méreganyagokat és azokat szinte kilöki a testünkből.

Om Tat Sat

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .