Augusztus hónap főbb spirituális eseményei…

FB_IMG_1466005720559Augusztus 2: Újhold.

Augusztus 6: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 7: Garuda születés napja.

Augusztus 10: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 11: Több mint 1 év után a Jupiter jegyet vált a Védikus asztrológia szerint, ami egy igazán spirituálisan potens 18 órás periódust is létrehoz, és amihez egy fantasztikus spirituális gyakorlat is párosul az indiai kultúrában.

Augusztus 11: Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Augusztus 12: Évadzáró Ájurvéda előadás kint a parkban. Az Ájurvédikus kultúra fiatalító receptjeiről lesz szó. Ájurvéda alapok nem szükségesek ennek az előadásnak a megértéséhez.

Augusztus 14-15: Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 16: Sziddha Jóga és Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 17: Varalaksmi nap, vagyis az áldást adó Szerencseistennő napja.

Augusztus 18: Hayagríva és Balaráma születés napja. Sziddha Jóga, Telihold. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 23: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 25: Krisna születés napja. Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Augusztus 27-29: Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 30: Sziddha Jóga. Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus Ájurvéda receptje: A vastagbél szervhez kötődő hónap. A legeslegjobb eljárás a vastagbelünk kitisztítására a Triphala és az útifűmaghéj használata. Ezt ajánlja az Ájurvéda 5000 éves tapasztalata, és így mi is.

A Triphala használat megint csak egyszerű, este áztassunk be 750-1000 mg Triphala port egy pohár vízbe, reggelig. Igyuk meg a folyadékot, éhgyomorra, de a zaccot hagyjuk a pohár alján és engedjünk rá még egy pohár vizet. Hagyjuk ázni estig, majd igyuk meg zaccostul vacsora előtt. A Triphala nemcsak kitisztítja beleinket, de képes megszüntetni a bélfali kiboltosúlásokat és megszabadítja szervezetünket a bélpolipoktól is.

Egyébként az útifűmaghéj őrleményt is vízben kell elkeverni és úgy meginni. Az útifűmaghéj nemcsak egy nyálkás, nem felszívódó réteget képez a nyálkahártyákon, ami táplálja az emésztőcsatornánkat a gyomortól a végbélig, de hihetetlen mennyiségű nedvességet képes megkötni, akár saját súlyának tízszeresét, ami így magába szívja a méreganyagokat és azokat szinte kilöki a testünkből.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük