Pushkaram egy fantasztikus asztrológiához köthető indiai tradíció…

GodavariA Jupiter bolygó a Védikus asztrológiában a legkedvezőbb égitest, és kb. 1 évente áll elő az a jelenség, hogy a Jupiter jegyet vált. Idén 2018-ban, Október 11-én vált jegyet, áthalad a Mérleg jegyéből a Skorpióba.

Maga a jegyváltás, spirituális tevékenységekre is nagyon kedvező, főként a pontos jegyváltás előtt és után 18-18 órával. Ez idén, Október 11-én, 13 óra történik meg, szóval próbáljuk úgy intézni ezt a másfél napunkat, hogy beleférjen egy kis mantrázás, vagy meditáció, vagy bármi, ami spirituálisan kedvező.

De maga a szertartás, amiről írni akartam nektek, egy rituális fürdőzés. Prasara Muni, minden idők legnagyobb Védikus asztrológusa (nem mellesleg a fia, Vjászadéva, írta le az összes Védát), úgy írja le ezt a jelenséget, hogy a Jupiter jegyváltása előtt 12 nappal, a jegyváltás napján és az azt követő 12 napban is bármikor érdemes megejteni egy rituális fürdőt nyílt vízben, hogy lemossuk magunkról az előző év összes dzsudzsuját.  

Persze az indiai tradíció minden jegyváltásra megadja, hogy melyik folyóban lenne ideális ezt a fürdőzést megejteni, de jó bármilyen nyílt víz is.

De azoknak a szerencséseknek, akik Ázsiában portyáznak mostanság, megemlíteném, hogy Szeptember 30-tól Október 23-ig a Bhima folyóban kellene megmártózni.

A Kavéri folyó majdnem teljesen átszeli egész Indiát keresztbe, kb. 860 km hosszú és India egyik legszentebb és legnagyobb folyója, szóval könnyen megtalálható.

Gondoltam szólok.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás/Zarándoklatok, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Pushkaram egy fantasztikus asztrológiához köthető indiai tradíció…

  1. Visszajelzés: Augusztus hónap főbb spirituális eseményei… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük