A 7 Ájurvéda Receptje: Neem, a szuper méregtelenítő…

a neem leveléből és gyümölcséből készülnek az Ájurvédikus készítmények és az ágait meg fogmosásra használják az Ájurvédában...

a neem leveléből és gyümölcséből készülnek az Ájurvédikus készítmények és az ágait meg fogmosásra használják az Ájurvédában…

Az Ájurvéda tudománya szerint Január 15 után, amikor a földünk úgy fordul, hogy az északi féltekénk újra közeledni kezd a Nap felé, kezdődhet a méregtelenítés. De az ideális az, ha tavasszal kezdünk bele a tisztító kúrákba.

A leghatékonyabb, de egyben a legegyszerűbb Ájurvédikus tisztítókúra a Neem  fogyasztás. Ami nem más, mint egy fa levele. Szerencsére ez is kapszulás formába elérhető, mint a legtöbb Ájurvédikus készítmény, mert a Neem hihetetlenül keserű.

A Neem fogyasztása kifejezetten a májunkra hat méregtelenítően, és így egyben vértisztító hatású is. Egyébként a májunk több száz funkciót lát el a szervezetünkben, szóval a májméregtelenítő hatás elég sok összefüggéssel bír.

Engem pl. 6 maláriás láz rohamból és két fertőző májgyulladásból ápolt vissza a Neem.

Sőt a hosszútávú és rendszeres Neem fogyasztásnak szinte már misztikus hatásai is vannak. Indiában a fantasztikus dob tanárunk, Bablu édesanyja kényszerítése végett 5 éves kora óta napi 2 db Neem levél elrágicsálásával kezdi napjait, egyszer balszerencsésen belefutott egy kobra csípésbe.

A helyi kígyós varázslónk zarándoklaton volt így kórházba kellett vinnünk Bablut, ahová csak sok-sok óra leforgása után tudtunk csak beérni, és így be sem adták neki az ellenszérumot, mert azt mondták, hogy már kár belé.

Így szimplán haza mentünk. Ez kb. Bablu tanár úr 35-40 éves korában történt, így addigra már olyan szinten fel volt turbózva a mája az ön és vértisztításra a több évtizedes Neem szedéstől, hogy egy kicsi lázzal átvészelte az egészet.

Szóval a Neem egy elképesztően hatékony dolog, amint mondtam ezer és egy hatással bír, nem mellesleg hihetetlenül kitisztítja a bőrünket is, ami a téli időszak után azért nem árt, és nagyon jó hatással van a szemeinkre és a látásunkra is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

11 Responses to A 7 Ájurvéda Receptje: Neem, a szuper méregtelenítő…

 1. Imolai Judit szerint:

  Sok “viperaházban” járunk Pesten is… Milyen elven és milyen eredménnyel hat ez az anyag a korábbi pszichés forrásból (stressz, frusztráció, visszafojtott harag) felhalmozott mérgekre?

 2. Nagyon köszi ezt a tájékoztatót (is)!!
  A viperás történetedre emlékszem, és pont ezért kérlek, meséld el, hogy mások is “élvezhessék”. (Előre nyugtass meg mindenkit, hogy Happy End lesz :o)
  A többieknek: Lájkoljátok, megéri
  Üdv: Zsuzsa

 3. Visszajelzés: A Hét Ájurvéda Receptje: Neem Aloo egy egészséges és ikonikus étel, amit lehet szennával is helyetesíteni, ami különben az évtized Ájurvédikus főzőcske felfedezése is egyben… | Bhakti Kutir

 4. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 2. kiadás: receptek testszag és köhögés ellen… | Bhakti Kutir

 5. Visszajelzés: Március hónap esemény naptára… | Jóga Magazin

 6. Visszajelzés: 2022. Április hónap legfontosabb spirituális és asztrológiai napjai… | Bhakti Kutir

 7. Visszajelzés: Neem és ashwagandha tudnivalók… | Bhakti Kutir

 8. Visszajelzés: 2023. Június havának legfontosabb spirituális és asztrológiai napjai… | Bhakti Kutir

 9. Visszajelzés: Történelmi Ájurvédikus pillanatot élhetünk meg, azaz adieu bőrbajok, máj bántalmak, stb… | Bhakti Kutir

 10. Visszajelzés: 2022. Június hónap legfőbb spirituális és asztrológiai napjai… | Bhakti Kutir

 11. Visszajelzés: Június hónap főbb eseményei… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük