Történelmi Ájurvédikus pillanatot élhetünk meg, azaz adieu bőrbajok, máj bántalmak, stb…

neemKedves mindenki, képzeljétek el, Magyarországon a múlt héttől kezdve lehet kapni Neem-et. Ez még hivatalosan sohasem sikerült előállítani, de most már lehet. Bevallom nekem is van benne egy pici szerepem, de a lényeg az, hogy egy gyerekkori barátom végig járta a hivatalos vonalakat, az engedélyeztetést, a vámot és minden mást így mostantól a Neem hivatalosan is bír oéti számmal piciny kis országunkban, és meg is rendelhető, akár az interneten keresztül.

Ez egy olyan történelmi pillanat a mi kis világunkban, hogy ezen a héten végig majd a Neem-ről fogok posztolni, mert tényleg szinte varázsszámba mennek a hatásai. De íme, még egy kis háttér információ:

Gyerekkori barátom, Era, a világ egyik legnagyobb élelmiszer láncánál volt logisztikai igazgató, többek között éveken át a logisztika világ igazi vad keleti helyein is, mint pl. India vagy Thaiföld, így mivel ez nem rajtam fog múlni a dolog, hanem rajta mindig lesznek készletek, és mindig elérhetőek lesznek a termékeink.

Persze még van másik 6 darab Ájurvédikus szerünk is, főként az alapok, tehát Amla, Triphala, Brahmi, Shatavari, Ashwagandha és Arjuna. Valamint sikerült olyan kiszerelésbe beszerezni a gyógynövényeket, amelyek 80 kapszulás dobozokban vannak, így 1 dobozzal végig lehet csinálni egy teljes Ájurvédikus rövid kúrát. (Az Ájurvédikus kúrák hosszúságáról bővebben itt…) Ez azért is nagyon kellemes, mert szinte már az összes cég átállt arra, hogy minden termék 60 kapszulás kiszerelésben legyen elérhető, mivel így 2 dobozzal kell megvenni belőlük a legrövidebb kúra elvégzéséhez is, de hát a nyugati marketig világ törvényei hódítanak mindenűt.

A modern nyugati világ egyik fő motívuma az, hogy minden változik, minden fejlődik és minden, ami elavult, vagy öregnek van titulálva, az cserélődik.

Viszont a keleti nézetekben azt vallják, hogy ha valamit nem tudsz überelni, azt nem cserélheted le, csak azért mert már régóta van a látóterünkben, azt addig megtartjuk, amíg tényleg nem tudunk előállni valami jobbal, klasszabbal.

És természetesen, hogy picit merítsünk a Taoista Jóga filozófiájából, általában a lehető legegyszerűbb dolgok azok, amelyek mindig működnek, és amelyek szinte lecserélhetetlennek bizonyulnak.

Ilyen pl. a Neem is, egy egyszerű Ázsiában honos keményfa, aminek a levelében varázserő lakozik. És a Neem kapszulák nem mások, mint őrölt és szárított Neem levelek könnyen bevehető formában, mert a Neem magában borzasztóan keserű.

Még többet a Neemről holnap, ugyanitt, ugyan ezen a csatornán.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: A Neem és egyéb Ájurvédikus finomságok fellelhető helye a neten…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük