Zarándokút Nepálba-2012 Április Első hetében

Kedves Zarándok Tündérmacik, Megyünk Nepálba!!!

A szokásos nepáli látkép: falu és dombocskák

Most már biztos, hogy Április első hetében fogunk menni. Úgy néz ki, hogy a tavalyi úthoz képest is könnyebb dolgunk lesz az utazás szempontjából, mert valószínű, hogy a Qatar légitársasággal megyünk majd. Mivel ők elkezdtek direkt járatokkal működni Budapestre és Katmanduba is, csupán egy átszállással meg fogjuk oldani az utazást.

Az első pár napban Katmanduban leszünk, ahol csodálatos templomokat fogunk meglátogatni, minden nap máshol fogunk kajálni, és fantasztikus élőzenés helyekre fogunk beülni. Itt már túra cuccokat dögivel lehet vásárolni.

Aztán átruccanunk a Pokharába, és onnan elindulunk fel a hegyekbe. A világ 6. és 10. legmagasabb hegyei között fogunk túrázni, mindkét hegy 8000 méteres, és minden cseppjét ki fogjuk élvezni a Thakali nép vendégszeretetének, akik már 2500 éve ebben a szorosban élnek. Az utat, amin végigbandukolunk, két és fél évezrede használják só útvonalként Tibet és az észak-indiai fennsík között.

Ilyen helyrekre is befogunk kukantani

Muktinathba érve, ez a hely már 3800 méteren van, megtapasztalhatjuk a Himalája nyugalmát és megrendíthetetlen spiritualitását, amikor végigjárjuk a Hinduk és a Buddhisták által is szentként tisztelt templom komplexumokat, és megfürdünk 108 apró, de jéghideg kis forrásban.

Utána visszarepülünk Pokharába 2 nap pihenésre és egy kis Sztúpa látogatásra, majd vissza Katmanduban hazaindulásunk előtt. Az utolsó napokban persze már a vásárlás és a lazább programok is helyett kapnak majd.

Ide kattintva bővebb is olvashatok az útról…

Február 3. hetéig kellene eldönteni, hogy jöttök-e, és Február végén fogjuk majd megtartani az utazás előtti eligazítást.

Mindenkit szeretettel várunk,
Om Tat Sat
UI: Ha kérdésetek lenne nyugodtan írjatok a goredas@yahoo.com címemre.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük