2023. Június havának legfontosabb spirituális és asztrológiai napjai…

Június 1: Ráma Dvadaszi. A Rámajána nagy eposz azzal kezdődik, hogy Ráma édesapja, Dasarath különleges felajánlásokat tesz meg, hogy végre gyermeke szülessen. Ez volt az a nap. Majd röpke 9 hónap után megszületett a Jóisten, mint a fia. Szóval ez egy elég különleges nap.

Június 2: Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak.

Június 3: Telihold. Sznána Játra, a nap amikor mindenki megfürdetheti a Jóistent és testvéreit.

Június 3-5: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 8-9: Sziddha Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az sikeres lesz! 

Június 11: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Június 13: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 14: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Június 15: Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak.

Június 17: Újhold. Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 18: Gundicsa Templom Tisztítás. Puriban, az eredeti Bhakti Kutirnak otthont adó városkában az a Szekér Fesztivál menete, hogy Krisnát és testvéreit a nagy templomból hatalmas szekereken átviszik a néhány kilométerre lévő Gundicsa Templomba. A jó Isten érkezése előtt persze teljesen haptákba vágják a templomot, ami nem csak a fizikai teljes kitakarításából áll a templomnak, de a belső a megtisztulás szimbóluma is. Egyszóval egy jó nap arra, hogy belül is jól megtisztítsuk magunkat, de arra is, hogy az otthoni kis házi oltárunkat is haptákba vágjuk. Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 20: Rátha Játra – Szekér Fesztivál. Az eredeti Szekér Fesztivál Puriból ered, egy kelet indiai, óceánparti kis városból. Minden évben új szekereket építenek és gigantikusakat. Dzsagannáth szekere 24, Balaráma 22 és Szubhadra 20 kereken gördül végig a városkán, a majd 100 méter széles fő utcán. A világ sok-sok országában megtekinthető a Szekér Fesztivál felvonulása a Krisna hívők szervezésében.

Június 21-22: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 23: Skanda napja. Skanda, Siva és Párvati fia. Ő a háború Istene a Védákban, és Ő az Istenek hadseregeinek parancsnoka. De nemcsak harccal kapcsolatos az Ő tevékenysége, hanem Ő az, aki megáldja a Jóga gyakorlókat a jóga által kifejleszthető különleges képességgel.  Sziddha Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az sikeres lesz!

Június 26: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Június 25: Bhanu szaptami. Ez egy olyan ismétlődő nap a védikus kalendáriumban, amikor a vasárnap egybeesik az új, vagy a telihold utáni 7. csillagászati nappal. Kiváló nap arra, hogy tegyünk az egészségünkért.

Június 28: Padmaszambhava napja. Padmaszambhava, a tibeti Buddhizmus egyik fő alakja a 8. században született, a mai Pakisztán területén, és ugyancsak az Ő tanítása révén jutott el a Buddhizmus a mai Bhután területére is.

A mai napig Bhután legszentebb kolostora a Taktsang, azaz a Tigris Fészek Kolostor, ami arra barlangra épült, ahol Padmaszambhava, avagy Guru Rinpocse meditált. Olyan meredek a hegyoldal aminek szélén egyensúlyozz a kolostor, hogy a helyiek azt mondják, hogy az első építményt még boszorkányok hajszálaival erősítették a sziklafalhoz.

Padmaszambhava, abban az időben Ő úgy tudta elterjeszteni a Buddhizmust, hogy sokkal nagyobb varázsló volt, mint a helyi sámánok. Ezek az emberek hinni kezdtek benne, és abban amit mond, mert szemmel látható volt, hogy milyen hatalmat gyakorol a világi dolgok felett. Többek között Bhutánba úgy érkezett meg, hogy egy tigris volt a “hátaslova”.

Június 29: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Június 30: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Valamint, az éves méregtelenítési programban Június hava a májhoz tartozik, így ha ezen a szervünkön dolgozunk, könnyebb lesz maradandó hatást elérni. Az én szerény személyem ajánlása a Neem fogyasztása. Nekem bevált, 6 maláriás roham és 2 fertőző májgyulladás után, semmi baja a májamnak, és Neem-et szedtem.

Om Sat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük