2021. Február hónap esemény naptára…

Február 6-8: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Február 7: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Február 9: Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve. Valamint Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Február 11: Újhold, valamint a Gangesz és az óceán találkozásának ünnepe. Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.

Február 12: Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.

Február 16: Vaszanta Pancsami, a tavasz első napja a csillagászat szerint. Szaraszvati Ünnepe, a Tudás Istennőjének napja.

Február 18: Szúrja Nárájana a Nap Isten napja. Amennyiben ezen a napon megfürdünk szabad ég alatt, természetes vízben, egész évben egészségesek leszünk!

Február 19: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Február 20: Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Február 23: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Február 24: Valamint Varáha napja, a szertartások Istenének napja. Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.

20.00 órakor: “Bevezetés a Pancsaratrikus ritualisztikába!” – interaktív előadás! Online előadás, a lényeg az, hogy a mai nap kezdjünk bele, mert ez a nap ultra áldásos. Évekig gondolkoztam, hogy nekünk milyen rendszerben kellene szertartástant tanulnunk. Rájöttem, Pancsaratrikusat, ami félig védikus, félig tantrikus alapokból áll! Ez most egy bemelegítő ismerkedő előadás lesz, és majd az előadásra jelentkezők fogják alakítani az előadás menetét is! Mert lehet, majd rituálékat kérni abból a szempontból, hogy mit szeretnétek megtanulni. Legyen az tértisztítás, tárgyak megtisztítása, napi rituálék, együtt működés az elemekkel, stb.) 

Február 25: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Guru Pusjamrita Jóga. Ez egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor is a csütörtöki nap egybeesik azzal, hogy a Hold a Pushja csillagképen halad át. Ez a nap hihetetlenül kedvező új dolgok elkezdésére, befektetések vagy megtakarítások elindítására, de kiváló ingatlanok és/vagy nemesfémek vásárlására is.

Február 27-28: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Február 27: Telihold. Dharmacsakra nap, vagyis 10 milliószoros nap!  (Mit tegyünk ha egy erős spirituális Mritju jóga napra esik?!)

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük