Hogyan értelmezzünk egy olyan asztrológiai napot, amikor egy Mritju Jóga, azaz egy halál bolygóállás találkozik egy spirituális eseménnyel, és egyéb nyalánkságok…

shivaVannak olyan asztrológiai napok, amikor különleges spirituális napok egybe esnek a Mritju Jóga jelenséggel.

Maga a Mritju Jóga kifejezés azt jelenti szanszkritul, hogy “halál bolygóállás” és általában erről csillagászati jelenségről azt szokták kifejteni az ősi asztrológiai írások, hogy ezeken a napokon bármit is teszünk, az valószínű, hogy sikertelen végkimenetelű lesz. Mondjuk sajnálatos módon gaztettek, bűncselekmények általában ezeken a napokon sikerülni szoktak.

De vissza térve a témához, amikor szép spirituális napok egybe esnek a halál bolygóállással, a Tantrikus írások azt mondják, hogy itt az ideje, hogy valami meghaljon bennünk. Ilyenkor szoktak valami rossz szokást, vagy kellemetlen jellemvonást fogadalomként feladni a spirituális gyakorlók.

Tehát egész egyszerűen megválunk egy magunkban felfedezett rossztól, így azt megöljük. Ez lehet bármi a lustaságtól az undokságig, a dohányzástól a káromkodásig.

Persze feltehetjük azt a kérdést, hogy azért szoktak ilyen napok lenni rendszeresen, akkor minden alkalommal fel kellene adnunk valami károsat? Hát ez lenne a lényeg.

Szép lassan az lenne a cél, hogy abszolút kiegyensúlyozottságban legyünk, kívül és belül, amennyire csak lehet. Teréz Anya mondta azt, hogy: „egy békés, tiszta világ megteremtése nem bonyolult, szimplán mindenkinek a saját portáját kellene rendben tartania”

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Baktai Ádám válaszol, Bhakti Kutir, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Hogyan értelmezzünk egy olyan asztrológiai napot, amikor egy Mritju Jóga, azaz egy halál bolygóállás találkozik egy spirituális eseménnyel, és egyéb nyalánkságok…

  1. Xaby1 szerint:

    Én álmomban mostam fogat véletlenül samponnal, ami narancssárgán világított..:D
    Épp ma hajnalban..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .