Dévdiwali, az Istenek Diwalija…

Azon a napon, amikor felébrednek az Istenek ünneplik az Istenek Diwaliját is. 

Dévdiwali Varanasziban…

A Védák leírják, hogy ezen a napon az Istenek összegyűltek Varanasziban, hogy hálát mondjanak Sivának, megfürödjenek a Gangeszben és, hogy lámpást gyújtsanak.

Abból az apropóból, hogy Siva legyőzött 3 hatalmas démont, akiket Tripurának, vagyis 3 városnak hívtak. A 3 démon Vidjunmali, Tarakaksa, and Virjaván testvérek voltak, akik Brahmától, a teremtés Istenétől kaptak egy olyan áldást, hogy 1000 évente csak egyszer és egyszerre lehet őket elpusztítani.

Siva elpusztítja a repülő városokat…

A 3 démon, 3 repülő várost kaptak áldásként aranyból, ezüstből és vasból és ezek a városok csak 1000 évente keresztezték egymás útvonalát. Elpusztításukra csak ekkor volt elehetőség, és egyszerre kellett őket romba dönteni. 

Egy ilyen áldás birtokában a 3 démon uralma alá hajtotta az egész univerzumot, így az Istenek elmentek Sivához és könyörögtek neki, hogy mentse meg a világot a 3 gonosztevőtől. Siva pedig pont a tökéletes pillanatban a hatalmas íjával átlőtte a 3 repülő várost, ezzel elpusztítva a 3 démont is.

Ezek után az Istenek meglátogatták Sivát Varanasziban, megfürödtek a Gangeszben, hiszen megkellett tisztulniuk azután, hogy Sivát gyilkolásra kérték, majd lámpást gyújtottak a tiszteletére.

Ez a Dévdiwali rövid története.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Mese folyamok óceánja, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük