Kezdődik a Kartik hónap…

Ismét kezdődik a Védikus Kalendárium legspirituálisabb hónapja, a Kartik hónap.

Ebben a hónapban a mai napig, a hinduk 100 milliói gyertyát, vagy mécsest gyújtanak minden este a kis házi oltárunkon, és egész hónapban megpróbálnak egy kicsit jobban a lelki gyakorlataikra koncentrálni. (Ha azon kapjuk magunkat, hogy még nincs házi oltárunk, akkor gyorsan készítsünk egyet! Erre a célra az otthonunk észak-keleti területe, vagy az adott szobánk észak-keleti része a legkiválóbb, oda álmodjunk meg valami szépet!)

Az is szokás a hindu kultúrában, hogy ebben a hónapban lemondásokat végeznek, hogy még kevesebb időt töltsenek a fizikai szükségletekkel és így több idejük maradjon a lelkük kultiválására. Szóval bármilyen önmegtartóztatás kiváló, az a lényeg, hogy kicsit fájjon. Tehát egy vegetáriánusnak az, hogy egész hónapban tartózkodik a hústól nem annyira nagy felajánlás, de mondjuk tartózkodni a gabona féléktől, vagy a cukortól már egészen jó kis buli.  

2022-ben Október 10-én kezdődik ez a hónap és November 8-ig tart.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: A Szkanda Purana azt mondja: “Ha valaki lámpást ajánl fel Kartik hónapjában, sok ezer millió születésben felhalmozott bűnei pusztulnak el, fél szempillantás alatt.”

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Kezdődik a Kartik hónap…

  1. Visszajelzés: Október hónap főbb spirituális napjai és momentumai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük