2019. November hónap főbb napjai és spirituális ünnepei…

November 1: Mindenszentek napja, egy 741 óta megünnepelt Keresztény emléknap, ami a már megüdvözült lelkekre való emlékezést hívatott szolgálni. Ez a nap nem összekeverendő a Halloween nappal, ami a Kelta hagyományok szerint az All-Hallows-Evening ünnepe, azaz az összes szent ünnepe (all hallows).

November 2: Halottak napja. Egy 998 óta megünnepelt Keresztény ünnep, ahol a még nem-megüdvözült lelkekre emlékszünk.

November 3: Bhanu szaptami. Ez egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor a Vasárnap egybeesik azzal, hogy az Új vagy Telihold után 7 csillagászati nappal vagyunk. Ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

November 4: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

November 5:  Dzsagaddhatri napja, a jóság és gondoskodás Istennőjének napja.

November 6: Bhisma Pancshakam, azaz Bhisma 5 napja. Viszont idén nagyon különleges lesz ez az ünnep/fogadalom, mert a Hold lassabb mozgás végett, ez az 5 Holdnaptári nap eltart egészen November 12-ig, vagyis 7 napig!

Valamint ez a nap lesz az utalási határidő a 2020-as Bhakti Kutir Kalendárium előfizetésére!

November 7-8: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 8-án, Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

November 8: Bele vágunk az Ájurvéda 2.0 tanfolyamba. Ebben az előadás sorozatban főzni is szoktunk, sőt most ez az egész tanfolyam le fog menni 15 nap alatt. 

A tanfolyam előtt-alatt-után lesz a 2020-as Bhakti Kutir Kalendáriumra való készpénzes befizetés határideje. Amennyiben befizetés előtt/után beszeretnél hallgatni az előadásba szeretettel várunk!

November 10: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

November 12: Telihold, az Istennek felébrednek 4 hónap alvás után.

November 13: A Katyayani hónap kezdete.

November 15-16: Bele vágunk az 1 éves Hatha Jóga oktatók képzésbe. Sőt ez most hét és fél hónap alatt fog lemenni. Havonta 1 darab Péntek-Szombat, 09.00-15.00-ig tartó etapban fogunk találkozni, és az ebédet én fogom főzni!

November 16: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

November 20: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve

November 21: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

November 22: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 8-án, Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

November 23: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

November 24: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

November 26: Újhold.

November 30: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük