2019. November hónap főbb napjai és spirituális ünnepei…

November 1: Mindenszentek napja, egy 741 óta megünnepelt Keresztény emléknap, ami a már megüdvözült lelkekre való emlékezést hívatott szolgálni. Ez a nap nem összekeverendő a Halloween nappal, ami a Kelta hagyományok szerint az All-Hallows-Evening ünnepe, azaz az összes szent ünnepe (all hallows).

November 2: Halottak napja. Egy 998 óta megünnepelt Keresztény ünnep, ahol a még nem-megüdvözült lelkekre emlékszünk.

November 3: Bhanu szaptami. Ez egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor a Vasárnap egybeesik azzal, hogy az Új vagy Telihold után 7 csillagászati nappal vagyunk. Ez a nap kiváló arra, hogy tegyünk az egészségünkért. Nagyon-nagyon kiváló nap.

November 4: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

November 5:  Dzsagaddhatri napja, a jóság és gondoskodás Istennőjének napja.

November 6: Bhisma Pancshakam, azaz Bhisma 5 napja. Viszont idén nagyon különleges lesz ez az ünnep/fogadalom, mert a Hold lassabb mozgás végett, ez az 5 Holdnaptári nap eltart egészen November 12-ig, vagyis 7 napig!

Valamint ez a nap lesz az utalási határidő a 2020-as Bhakti Kutir Kalendárium előfizetésére!

November 7-8: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 8-án, Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

November 8: Bele vágunk az Ájurvéda 2.0 tanfolyamba. Ebben az előadás sorozatban főzni is szoktunk, sőt most ez az egész tanfolyam le fog menni 15 nap alatt. 

A tanfolyam előtt-alatt-után lesz a 2020-as Bhakti Kutir Kalendáriumra való készpénzes befizetés határideje. Amennyiben befizetés előtt/után beszeretnél hallgatni az előadásba szeretettel várunk!

November 10: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

November 12: Telihold, az Istennek felébrednek 4 hónap alvás után.

November 13: A Katyayani hónap kezdete.

November 15-16: Bele vágunk az 1 éves Hatha Jóga oktatók képzésbe. Sőt ez most hét és fél hónap alatt fog lemenni. Havonta 1 darab Péntek-Szombat, 09.00-15.00-ig tartó etapban fogunk találkozni, és az ebédet én fogom főzni!

November 16: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

November 20: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve

November 21: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

November 22: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. 8-án, Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

November 23: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

November 24: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

November 26: Újhold.

November 30: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük