Ájurvéda tanfolyam 2.0…

A sikeres Ájurvéda Alaptanfolyam után, az lenne az elképzelés, hogy újra neki fussunk egy kis Ájurvédának, de miután már meg vannak az alapok, ebben az etapban egy sokkal praktikusabb megközelítést tálalnánk.

Annyi lenne még az extra a praktikusság jegyében, hogy olykor a szombat délelőtti  előadások előtt tudnánk egyet jógázni is.

A következő Ájurvéda 2.0 előadás 2023 tavaszán lesz! További előadásainkat itt megtaláljátok!

A rendszer marad ugyanaz, mint az Ájurvéda Alaptanfolyam estében, alkalmanként 3 óra hosszára fogunk találkozni.

Első és második előadás: A betegségek kialakulásának folyamata

Két megközelítésből fogjuk megközelíteni a terítékre kerülő témakört.

 1. Effektíve a betegség kialakulásának 6 fázisát, aminek tudtával képesek leszünk sokkal hamarabb észlelni a bennünk lappangó bajokat, és természetesen így hamarabb közbe is tudunk majd lépni.
 2. Valamint átvesszük a kifejezetten egyedi alkatokra jellemző hajlamokat is, mind fizikai, mind szellemi oldalról, ami elképesztő módon megkönnyíti magát a diagnosztizálás folyamatát.

Harmadik előadás: Bevezetés a Védikus lélektanba

Az Ájurvéda elképesztő mennyiségű tudásállománya a jobb átláthatóság végett 8 alkategóriára lett felosztva. Ezek egyike a pszichológia. És mivel az Ájurvéda alaptanfolyam is nagy százalékban a testi területekre fókuszált, így arra gondoltam, hogy ezzel az előadással hódolhatnánk egy kicsit annak is, hogy hogyan látja az Ájurvéda tudománya a belsőnket.

Negyedik előadás: Ájurvédikus főzőcske 

Ennek az előadásnak az lesz a fő fókuszpontja, hogy megtanuljunk egy elég széles repertoárt az Ájurvéda főzéstechnikáiból. Hogy bele lássunk az egészséges fűszerezésbe, az ételek konzisztenciájával való játszásába, a fogások össze rendezésébe és/vagy akár az ételek átalakításába is. Sőt arra fogjuk helyezni a hangsúlyt, hogy ha betoppanunk egy teljesen hétköznapi magyar közértbe, akkor milyen Ájurvédikus recepteket tudunk majd abból kihozni.

A menü:

 • Rizs, Indiában nem pirítják, hanem a pontos víz mennyiség kimérésében hisznek.
 • Dhál, vöröslencse leves, bengáli fűszerezéssel, fekete hagymamaggal.
 • Hamis orosz krumpli saláta, az indiai joghurtos saláta fűszerezéssel.
 • Neem-es krumpli, mert a keserű íz is kell az egészséghez.
 • Spenót tofuval, gazdagon! (Fókuszban a garam maszala)
 • Krumpli és karfiol. Semmi fűszer csak egy kis mustármag olaj, kurkuma és csilli.
 • Vegetáriánus zsír főzelék! Semmi komoly fűszerezés, csak egy kis görögszéna.
 • Csicseriborsós vagy padlizsános fogás, amiben végig tudjuk venni az 5 fűszerezést egy ételben!
 • Csatni: Édes, savanyú, csípős mártás, gyümölcsből.
 • Sütikék:
 • Halava, az indiai vízbe gríz.
 • Nyers ladu, vagyis főzés nélküli süti.

Az előadások vagy 17 órától  20.00-ig tartanak, vagy 10 órától 13.00-ig. (A főzésnél lehet, hogy szükségünk lesz még egy 50-55 percre.) A szombati napokon még az is előfordulhat, hogy pont Védikus Szuper Szeánsz Szombatot fogunk tartani. Tehát 6-tól fürdőzés, 8-tól jóga, és csak utána kezdünk bele a 10 órás oktatásba.

Részvétel az Ájurvéda 2.0-án, egy összegben az első előadás előtt/után rendezve 29,500 forintnyi összeggel ellentételezhető. Alkalmanként fizetés esetén az első 3 előadás 7-7 ezer forint lesz, a főzés része pedig 15,000 forint. Amennyiben valaki csak a főzésre szeretne jönni, az az alkalom 15,000 forinttal lesz majd kiegyenlíthető. Ha valaki csak a főzés alkalomra jön, kötelező lesz regisztrálnia, hogy készülni tudjunk a megfelelő alapanyag mennyiségekkel!

A helyszín: Kamala Mozgás és Életmód Központ. Bartók Béla út 10-12. 1-es kapucsengő, az első lakás a ház udvarában! Az előadások időpontjai itt megtalálhatóak! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.