2019 Augusztus havának főbb eseményei…

Augusztus 1: Guru Pusjamrita Jóga.

Az egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor is a csütörtöki nap egybeesik azzal, hogy a Hold a Pushja csillagképen halad át. Ez a nap hihetetlenül kedvező új dolgok elkezdésére, befektetések vagy megtakarítások elindítására, vagy ingatlanok és/vagy nemesfémek vásárlására.

Augusztus 2: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 5: Garuda születés napja .

Augusztus 6: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 7: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 8: Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden amit teszünk, plusz mindenkép tegyünk az egészségünkért is.

Augusztus 11: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 12: Damodara Dvadaszi, ami egy különleges nap Krisnának ajánlva. Amennyiben ezen a napon szentírásolvasással vagy imádsággal foglaljuk el magunkat, biztos út nyílik a mennyországba. A tradíció szerint a Bhagavat Purána írást kellene olvasgatnunk és Visnu 1000 nevét elrecitálni, vagyis a Visnu Szahaszranám Stotram-ot. De itt megtaláljátok Visnu 8 legfontosabb nevét

Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 13: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 14: Varalaksmi nap, vagyis az áldást adó Szerencseistennő napja. Az év egyik legerősebb teremtő napja, anyagilag. A mi kis közösségünk is szervez egy közös felajánlást, reggel 5.40-kor találkozunk a Kamala előtt és legkésőbb 7.00-ra végezni is fogunk! 

Augusztus 15: Hayagríva és Balaráma születés napja. Sziddha Jóga, Telihold. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Elkezdődik az Istennek lepihenésének 2. hónapja. A legegyszerűbb felajánlás: tartózkodjunk a joghurt féléktől a következő Teliholdig.

Augusztus 16: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 17: Alvás böjt nap, és Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 23: Sri Krisna születésnapja. Valamint Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden amit teszünk, plusz mindenkép tegyünk az egészségünkért is.

Augusztus 24: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 26: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Augusztus 28: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 29: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 30: Újhold.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: És ne feledjétek Augusztus hónapban a Bhakti Kutir színeiben tartott jóga órák szünetelnek.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük