2019 Augusztus havának főbb eseményei…

Augusztus 1: Guru Pusjamrita Jóga.

Az egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor is a csütörtöki nap egybeesik azzal, hogy a Hold a Pushja csillagképen halad át. Ez a nap hihetetlenül kedvező új dolgok elkezdésére, befektetések vagy megtakarítások elindítására, vagy ingatlanok és/vagy nemesfémek vásárlására.

Augusztus 2: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 5: Garuda születés napja .

Augusztus 6: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 7: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 8: Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden amit teszünk, plusz mindenkép tegyünk az egészségünkért is.

Augusztus 11: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 12: Damodara Dvadaszi, ami egy különleges nap Krisnának ajánlva. Amennyiben ezen a napon szentírásolvasással vagy imádsággal foglaljuk el magunkat, biztos út nyílik a mennyországba. A tradíció szerint a Bhagavat Purána írást kellene olvasgatnunk és Visnu 1000 nevét elrecitálni, vagyis a Visnu Szahaszranám Stotram-ot. De itt megtaláljátok Visnu 8 legfontosabb nevét

Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 13: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 14: Varalaksmi nap, vagyis az áldást adó Szerencseistennő napja. Az év egyik legerősebb teremtő napja, anyagilag. A mi kis közösségünk is szervez egy közös felajánlást, reggel 5.40-kor találkozunk a Kamala előtt és legkésőbb 7.00-ra végezni is fogunk! 

Augusztus 15: Hayagríva és Balaráma születés napja. Sziddha Jóga, Telihold. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Elkezdődik az Istennek lepihenésének 2. hónapja. A legegyszerűbb felajánlás: tartózkodjunk a joghurt féléktől a következő Teliholdig.

Augusztus 16: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 17: Alvás böjt nap, és Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 23: Sri Krisna születésnapja. Valamint Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden amit teszünk, plusz mindenkép tegyünk az egészségünkért is.

Augusztus 24: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 26: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Augusztus 28: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 29: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 30: Újhold.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: És ne feledjétek Augusztus hónapban a Bhakti Kutir színeiben tartott jóga órák szünetelnek.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük