2018 Január hónap főbb esemény naptára…

Január 1: Telihold. Pushja Abhiséka, virág fesztivál. 

Ez a nap egy szép indiai szokáshoz kapcsolódik. Ezekben a hónapokban Indiában is hideg van, és ritkább számban mennek a virágok. Ezért ilyenkor különleges felajánlásnak számít, ha virágot ajánlunk fel házi oltárunkon, és természetesen ez különleges áldással is jár.

Január 2: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 3: Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.

Január 6-8: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 9: Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért!

Január 11-12: Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve.

Január 12: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Valamint belekezdünk az Ájurvéda Alaptanfolyamba, délután 17 órától!

Január 14: Makara Szankranti. A nap amikor a Föld északi féltekéje kerül közelebb a Naphoz. Ez fél évig tart, és ilyenkor minden sokkal kedvezőbb számunkra, északi félteke lakóknak. Valamint Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Január 16: Újhold, valamint a Gangesz és az óceán találkozásának ünnepe.

Január 19: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 20-21: Tradicionális Zen Shiatsu tanfolyam indul! 5 hétvégés, havi egy hétvégével!

Január 22: Vaszanta Pancsami, a tavasz első napja a csillagászat szerint. Szaraszvati Ünnepe, a Tudás Istennőjének napja.

Január 23: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 24: Sziddha Jóga. Amit ma kezdünk el, az biztos sikerre van ítélve. Szúrja Nárájana a Nap Isten napja. Amennyiben ezen a napon megfürdünk szabad ég alatt, természetes vízben, egész évben egészségesek leszünk!

Január 25: Gyógyító Buddha nap. Tegyünk az egészségünkért! Valamint az a nap amikor Bhisma, a Mahabhárata egyik legnagyobb harcosa elhagyta ezt a világot.

Január 27-28: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségre van ítélve.

Január 28: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Valamint Varáha napja, a szertartások Istenének napja.

Január 29: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Január 31: Telihold.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük