Ma van Varalaksmi Puja: A Gazdagság és Szerencse Istennőjének napja…

8laksm2bGyerekek, van olyan, amikor nekem is kiderülnek teljesen új dolgok a Hindu kultúrában, akár így majd 40 év gyakorlás után is.

Szóval 2017. Augusztus 6-án van, Varalaksmi, a Gazdagság és Szerencse Istennőjének napja. Persze ez inkább Dél-Indiában és Maharasztra államban megtartott ünnep, én Bengáliában laktam, lásd ezért nem volt ez így benne a tudatomba, de a fáma úgy tartja, ha ezen a napon felajánlod a tiszteleted, akár valami ki aprósság formájában is Vara Laksminak, az áldást adó Laksminak, az olyan mintha egész évben imádtad volna az Ő Astha Laksmi formáját, Laksmi mind a 8 formáját.

Laksmi 8 formája:

Gazdagság, Földanyaság, Tudás, Szeretet, Hírnév, Békesség, Elégedettség és Erő.

A mai nap folyamán a naplementekor végzett szertartások számítanak a leghatékonyabbnak. Számoljunk a Vízöntő aszcendenssel, 19.05-től 20.06-ig.

Szertartásokra fel! Valaki lécci emlékeztessen a szerda reggeli Jóga órán, hogy utána csináljunk egy kis szertartást! Meg is tanítanék nektek majd egy mantrát.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Egy kis olvasnivaló Laksmiről és a pénz értékéről

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..