Dattatréja különleges napjai: Nap a Pusja csillagképben! Az év egy különleges időszaka a jóga gyakorlók számára!

Főként Észak-nyugat Indiában az év azon szakaszában (ez kb. egy 2 hetes időszak), amikor a Nap áthalad a Pushja csillagképen, a jóga gyakorlók még inkább alá merülnek a jógával való foglalatoskodásba.

Hiszen ezt az időszakot kifejezetten Dattatréjához kötik, Aki a tradicionális jóga rendszer megalkotója! Így ebben a 2 hétben különlegesen áldásos elmélyülni a jóga rendszerének lelki gyakorlataiban és Dattatréja tanításaiban!

Ez az időszak idén, 2023-ban: Július 20: 13.13 – Augusztus 3: 12.05.

Amennyiben szeretnétek egy kis mantrázást felajánlani, íme egy rövid és csodálatos mantra Dattatréjához:

digambaram namo nitjam / dattatréjo prabala prabhá /

atri putro mahájógí / anaszúja suta hari //

“Tiszteletem ajánlom örökön örökké Dattatréjának a hatalmas ragyogással bíró, a nagy jógínak, Aki csupán az égtájakba öltözik (tehát pucér). Aki Atri és Anaszúja fia, de Ő maga Hari (Krisna, Visnu egy másik neve)!”

Amennyiben ezt a mantrát a, vagy bármilyen más Dattatréja mantrát 14 nap alatt képesek vagyunk 21 ezerszer elmondani, és közben betartani egy kis böjtöt, valamint megtenni némi jázmin és füge felajánlásokat Dattatréjának, az nagyon komoly áldással jár!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Némi olvasni való Dattatréjáról!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, India ezer árnyalata, Jóga, Saját Szektánk Értékrendje, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük