Vasztu Yantra Oldal

MahaSriYantraA Védikus építészet, azaz a Vasztu Shásztra tudománya, ugyan arról a tőről fakad, mint az Ájurvéda, a Védák gyógyító és egészség megőrző rendszere.

Így pont úgy, ahogy az Ájurvédikus gyógyászatban a szervezetünk esetleges alul, vagy túl működéseit gyógynövények használatával, diétával, alkatunknak és problémáinknak megfelelő mozgással és a megfelelő kúrákkal korrigálhatjuk, úgy a Vasztu tudományában is korrigálhatjuk azokat a energetikai problémákat amelyek a lakásunk, házunk vagy irodánk építészetében jelentkezik.

A Vasztu Shásztra fő elképzelése az, hogy életterületeink alapjai legyenek szabályosak, az égtájaknak megfelelően helyezkedjék el és lehetőleg az észak és a kelet legyen nyitottabb, mint a déli és a nyugati égtájak. Ennek nagyjából az a lényege, hogy a Nap fénye a korai órákban egészséges és harmonikus hatású, de a délutáni fénye már inkább ártalmas.

De ezeken kívül talán még az a legfontosabb, hogy:

  • Észak-keleten semmi esetre se legyen a mellékhelyiség,
  • a lakás közepe ne legyen terhelt, tartó falakkal,vízzel és/vagy mélyedésekkel,
  • valamint az, hogy a dél-nyugati sarok lehetőleg legyen derékszögű.

Ha pl. ezeken a területen eltérések vannak a lakásunk és a Vasztu építészet ajánlásai között, akkor tradicionálisan a szokás az, hogy ezeket az eltéréseket korrigálni szükséges.

Ennek a korrekciós eljárásnak az egyik fő módja a Yantrák használata. A Yantrák mágikus ábrák, amelyeket az adott égtájaknál használhatunk, ha a lakóhelyünk, vagy munkahelyünk korrekcióra szorul. Így képesek lehetünk korrigálni azokat az energetikai gikszereket, amelyek negatív irányba befolyásolják az életünket.

Ezért a Bhakti Kutir honlapján megtalálhatóak a Vasztu tudomány főbb yantráit, valamint rendszeresen felkerülnek azok a jó időpontok is, amikor ezeket a yantrákat a legideálisabb kinyomtatni és amikor fel lehet rakni az égtájaknak megfelelő falinkra, hogy maximális módon fejtsék ki hatásaikat.

Íme a Yantra lista:

Észak-Nyugat, és ebben a bejegyzésben bővebben is olvashatsz a Yantrák használatáról…

Az Északi égtáj, Buddha Yantrája…

Észak-Kelet Yantrája…

A bejárati ajtó felett kirakandó Yantra, vagy az Észak-keleti területre, mint harmónia, egyensúly, valamint anyagi és spirituális gazdagság bevonzó ábra…

Kelet Yantrája…

Dél-Kelet Yantrája…

Dél Yantrája, de lehet szintén a bejárat fölé akasztani, otthonunk védelmének érdekében…

Dél-Nyugat Yantrája…

Nyugat Yantrája

A Yantrák listája folyamatosan bővülni fog!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

One Response to Vasztu Yantra Oldal

  1. Visszajelzés: Buddha Yantra, Északra: Buddha napján nyomtatni egész kiváló… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük