Buddha Yantra, Északra: Buddha napján nyomtatni egész kiváló…

Ha a Vasztu Shásztra, azaz az indiai térrendezés szentírásait nézzük, akkor 3 szabályra lehetne azt mondani, hogy „Na, ezek a legfontosabb alapjai az egész rendszernek!”

Ezek a következőek:

 • az észak és kelet legyen nyitottabb, mint a dél és nyugat,
 • észak-kelet legyen nyitott és tiszta,
 • valamint a dél-nyugati sarok/falazat legyen derékszögű.

Ez persze a mi általunk használt közép-európai építészet elveivel nem igazán egyezik, főként a passzív házaknál, mégis otthonuk északi területének nyitottsága nagyon fontos az adott területen élő hölgyek szempontjából és az anyagiak viszonylatában is.

Itthon sajnos igen sokszor látom azt házaknál/lakásoknál, hogy az északi terület zárt, vagy pl. azt, hogy ikerházaknál az északra zárt délre nyitott felei az épületeknek sokkal kelendőbbek a fordított verziónál, azaz a délre zárt és északra nyitottaknál.

(Egyszer leírtam egy nagyon ide vágó kis mesét erről a jelenségről!)

Szóval ismerve a mi éghajlatunkon uralkodó építészeti elképzeléseket, valószínű, hogy sérült az északi terület az otthonunkban. Ezt zöld színek használatával, utólagos falnyitással, vagy légies, könnyű zöld növények telepítésével lehet ellensúlyozni.

De a leghatékonyabb ellensúlyozás az, ha ezt a fantasztikus zöld Buddha yantrát kinyomtatjuk, bekeretezzük és az északi falunkra felhelyezzük. Hiszen otthonunk északi területének uralkodója Buddha!

A Buddha Yantrában megjelenő szimbólumok a következők:

 • Az északi égtáj és a Merkúr bolygó színe a  zöld.
 • A Yantrában szereplő mantra: om muni muni mahá muni szakhja muni szváhá, egy rövid Buddha mantra, amiben a Buddha 4x van megszólítva. A Merkúr bolygóhoz kapcsolódó szám a 4-es.
 • A Yantra közepén lévő csillag, valójában a Védikus yin-yang ábrázolása. A lefelé ágú háromszög a női princípiumot jeleníti meg. A felfelé ágú háromszög a férfi energia szimbóluma. Ennek a formának a használata az energiák kiegyensúlyozását szolgálják a Yantráknál.
 • A csillagot körül vevő 8 szirmú lótusz azt szimbolizálja, hogy a Yantra áldásos hatása szét árad minden irányba, a fő és a mellék égtájak irányába is.
 • A Yantrában a 2 egymásra helyezett négyzet ábra a stabilitás szimbóluma.
 • A Yantra hátterében egy koncentrikus szimbólum is látható, a Dharma Chakra szimbóluma, ami Buddha beszédét és tanításait szimbolizálja, a Merkúr bolygó a kommunikáció bolygója a Védikus asztrológiában.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: A Bhakti Kutir Facebook oldaláról a fenti yantra letölthető nagy méretben is. Majd tessék kinyomtatni és az északi falra felfüggeszteni. Amennyiben képesek vagyunk még egy-két extra lépésre, a Buddha yantrán  a következő mantra szerepel:

om muni muni mahá muni szakhjamuni szváhá

ezt a mantrát mondjuk el 108 x a yantra felett és csak utána kellene behelyezni egy keretbe.

Vagy amennyiben olyan yantrát szeretnénk ki tenni, ami jó napon volt kinyomtatva és még fel is lett szentelve, írjatok nekünk és mi küldünk nektek! A felszentelt, 12×12 centis Buddha yantra ára 1800 forint.

Uui: A yantrák használatáról itt olvashatsz… 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Vasztu
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to Buddha Yantra, Északra: Buddha napján nyomtatni egész kiváló…

 1. Visszajelzés: Dharmachakra Nap: Mit jelent, hogy Tíz milliószoros Nap… | Bhakti Kutir

 2. Visszajelzés: Csütörtökön az itthoni asztrológiai állások szerint Sziddha Jóga lesz, a tibeti kalendár szerint 10 milliószoros nap is és az indiai szerint pedig Holi, a nap amikor több, mint 1 milliárd ember festékkel dobálja egymást… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Buddha Születésének Napja… | Bhakti Kutir

 4. Visszajelzés: 2023. májusának legfontosabb asztrológiai és spirituális napjai… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük