Teremtsünk Harmóniát az Otthonunkban, avagy Yantra használat a Védikus Építészetben…

Az ősi indiai kultúrában, tehát a Védikus rendszerben a harmónia megteremtése a mindennapjainkba az egyik fő cél! Ezt életvitelszerűen kellene megoldanunk, és életünk minden területén alkalmazni is. Így az Ájurvéda abban segít, hogy megtudjuk teremteni az egyensúlyt az életvitelünkben, a jóga mozgásunk harmonikusságára fókuszál, az asztrológia az előre látásban segít és az előre felkészülésben, míg a Vasztu tudomány a térrendezésben próbálja megteremteni a harmóniát az otthonunkban. 

A Vasztu tudománya azt ajánlja, hogy az lenne az ideális, ha mi alakítanánk ki a lakókörnyezetünket. Tehát a legjobb az, ha mi építjük fel saját otthonunkat. Persze ez a mai világban elég ritka.

Viszont ha olyan épületbe költözünk be, ami mások által lett kialakítva és/vagy az energetikai térrendezés nem volt célkeresztben a tervezéskor, előfordulhat az, hogy egy nem teljesen harmonikus térbe vagyunk kénytelenek beköltözni. Ezt korrigálni kell és természetesen erre léteznek megoldások a Vasztu tudományában. 

A Védikus tértisztító szertartások hatásai felülmúlhatatlanok, de amennyiben nem tudjuk ezt megoldani, az egyik leghatékonyabb korrekció az, ha yantrákat használunk életterünk esetleges zavarainak kiegyensúlyozására, legyen azaz otthonunk vagy a munkahelyünk.

A Vasztu szerint az lenne az ideális, ha az égtájaknak megfelelően elhelyezkedő négyzet alakú lakásban/házban élnénk, vagy max. egy a másfélhez téglalap alakú lakásban/házban. Így ha már az előfordul, hogy nem teljesen szabályos alakú lakásban élünk, mert mondjuk bemélyedés van a lakás alaprajzában, vagy rossz irányban vannak ablakok, ajtók, vagy pl. energetikailag nem jó helyen van a mellékhelyiség, akkor a Yantrák használata ajánlott, más korrekciós rendszerek mellett.

Egyébként a Yantra nem más, mint egy mágikus ábra, picit olyan mint a Mandala, erről itt bővebben is tudtok olvasni, amit ahhoz, hogy hasson az életterünkre, szimplán fel kell tennünk az adott terület lakás/iroda falára.

Ilyen esetben az irányokhoz sohasem az oda illő bolygók Yantráját használjuk, hanem az irányzat uralkodó Istenének a Yantráját.

Ez azért van, mert a bolygóknak is léteznek árnyékoldalai, mint pl. a Holdnál, ami nemcsak az érzelmi intelligenciánk, a lakhatásunk és az elsődleges tanulmányaink bolygója, hanem a hipochondria, az érzelmi kiszolgáltatottság és  a mentális zavarok bolygója is. Tehát, ha az asztrológiai képletünkben a Hold bolygó hatásai nem maradéktalanul harmonikusak, akkor a Hold Yantrájának használata nem ajánlott.

De a Védikus tanok szerint az Istenségeknek nincsen rossz oldaluk, sőt Ők mindig és mindenkoron kedvező hangulatban viszonyulnak hozzánk, tehát az Ő általuk fémjelzett Yantrák használata mindig és maradéktalanul áldásos hatással fognak bírni ránk nézve és az életterünkkel kapcsolatban is.

Tehát ha azt érezzük, hogy nincs valami rendben az otthonunk vagy a munkahelyünk Észak-nyugati területén közbe kell avatkoznunk. Az Észak-nyugati terület főként az érzelmekkel és a momentummal kapcsolatos. Tehát ha azt érezzük, hogy nincs elég pörgés az üzletünkben, vagy érzelmileg laposabb az  életritmusunk, mint azt szeretnénk, vagy nincs erőnk arra, hogy mozogjunk, haladjunk a terveinkkel, akkor tegyünk azért, hogy ezek az életterületek felerősödjenek.

Ilyenkor kell lakásunk vagy irodánk Észak-nyugati falára felhelyezni egy Krisna Yantrát. Itt persze a Hold is kapcsolódik az Észak-Nyugathoz, de mint már tudjuk, mégis a Krisna Yantra használata az ajánlott és nem a Holdé. 

A legegyszerűbb mód arra, hogy ezt a korrekciót megtudjuk valósítani az, hogy szépen letöltjük a Yantrát ebből a bejegyzésből, majd kinyomtatjuk és feltesszük a falunkra.

Persze mint minden pozitív mágia itt is minél több komponens stimmel, annál hatékonyabb a rendszer. Magyarán ha jó időpontban nyomtatjuk ki a yantrát és tesszük ki a falunkra, akkor az még áldásosabb. Ezt ebben az esetben megtudjuk tenni, minden jó asztrológiai állásokkal bíró hétfőn.

Egyébként rendszeresen fel szoktam tenni a Kutir oldalára, hogy mely yantrákat, mely időpontokban a legjobb kinyomtatni, sőt gyakorta még óra-perc pontossággal is kiírom ezeket az időpontokat, de persze vannak mindent felülíró szuper napok. Mint pl. Krisna születésnapja, ha az Észak-nyugati terület yantrájával kapcsolatban beszélgetünk!

Krisna születésnapja Augusztus/Szeptember környékén szokott lenni, és ha ezen a napon nyomtatjuk ki a Krisna Yantrát és ezen a napon függesztjük ki, akkor még azt sem kell annyira figyelembe venni, hogy hány óra, hány perckor tesszük ezt meg, mert ez a nap a legjobb erre a Yantra kinyomtatására, az egész évet nézve. 

A Bhakti Kutir Facebook oldaláról a fenti yantra letölthető nagy méretben is. Majd tessék kinyomtatni és az Észak-nyugati falra felfüggeszteni, vagy amennyiben olyan yantrát szeretnénk ki tenni, ami jó napon volt kinyomtatva és még fel is lett szentelve, írjatok nekünk és mi küldünk nektek! A felszentelt, 12×12 centis Krisna yantra ára 1800 forint.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: A bejegyzésben szereplő Krisna Yantra szimbolikája:

  • A Yantra világos színei egyértelműen az Észak-nyugati égtájhoz kapcsolódnak.
  • A Yantrában szereplő mantra: om namo bhagavaté vászudévája, az egyik legismertebb Krisna mantra.
  • A Yantra közepén használt egymásra helyezett 2 háromszög, az energiák harmóniáját szimbolizálja. Ezek a férfi és női szimbólumok, így ez az ábra a Védikus yin-yang ábrának felel meg.
  • A Yantrában koncentrikusan 27 lótusz szirom látható, ami azt a 27 naksatrát, csillagképet szimbolizálja, amelyeket a Védák a Hold 27 feleségeként írnak le.
  • A Yantra közepén az Om írásjel látható, hiszen Krisna háromszor is azt mondja a Bhagavad Gitában, hogy Ő Maga az Om. (Bhagavad Gita: 7.8, 9.17 és 10.25.)
Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Vasztu
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

4 Responses to Teremtsünk Harmóniát az Otthonunkban, avagy Yantra használat a Védikus Építészetben…

  1. Visszajelzés: Teremtsünk Harmóniát az Otthonunkban, Vasztu praktikák lakásunk Észak-keleti területére… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Október 18-án lesz a Szerencse Istennőjének Ünnepe, Yantra nyomtatós nap! | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Krisna szülcsi napcsija van ma: A Bhakti kultúra Főistenének napja… | Bhakti Kutir

  4. Visszajelzés: Dharmachakra Nap: Mit jelent, hogy Tíz milliószoros Nap… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük