Buddha Yantra, Északra: Buddha napján nyomtatni egész kiváló…

Ha a Vasztu Shásztra, azaz az indiai térrendezés szentírásait nézzük, akkor 3 szabályra lehetne azt mondani, hogy „Na, ezek a legfontosabb alapjai az egész rendszernek!” Ebből az egyik az, hogy észak és kelet legyen nyitottabb, mint a dél és nyugat, észak-kelet legyen nyitott és tiszta, valamint a dél-nyugati sarok/falazat legyen derékszögű.

Ez persze a mi általunk használt közép-európai építészet elveivel nem igazán egyezik, főként a passzív házaknál, mégis otthonuk északi területének nyitottsága nagyon fontos az adott területen élő hölgyek szempontjából és az anyagiak viszonylatában is.

Itthon sajnos igen sokszor látom azt házaknál/lakásoknál, hogy az északi terület zárt, vagy pl. azt, hogy ikerházaknál az északra zárt délre nyitott felei az épületeknek sokkal kelendőbbek a fordított verziónál, azaz a délre zárt és északra nyitottaknál.

Szóval ismerve a mi éghajlatunkon uralkodó építészeti elképzeléseket, valószínű, hogy sérült az északi terület az otthonunkban. Ezt zöld színek használatával, utólagos falnyitással, vagy légies, könnyű zöld növények telepítésével lehet ellensúlyozni.

Vagy egy fantasztikus zöld Buddha yantra kinyomtatásával, bekeretezésével és az északi falunkra való felhelyezéssel. Hiszen otthonunk északi területének uralkodója Buddha!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

medicine_buddha

UI: Amennyiben képesek vagyunk még egy extra lépésre, ezt a mantrát is kellene nyomtatni, és a Yantra alá behelyezni a keretbe:

UUI: A yantrák használatáról itt olvashatsz…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Vasztu
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Buddha Yantra, Északra: Buddha napján nyomtatni egész kiváló… bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Dharmachakra Nap: Mit jelent, hogy Tíz milliószoros Nap… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Csütörtökön az itthoni asztrológiai állások szerint Sziddha Jóga lesz, a tibeti kalendár szerint 10 milliószoros nap is és az indiai szerint pedig Holi, a nap amikor több, mint 1 milliárd ember festékkel dobálja egymást… | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Buddha Születésének Napja… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..