Buddha Yantra, Északra: Buddha napján nyomtatni egész kiváló…

Ha a Vasztu Shásztra, azaz az indiai térrendezés szentírásait nézzük, akkor 3 szabályra lehetne azt mondani, hogy „Na, ezek a legfontosabb alapjai az egész rendszernek!” Ebből az egyik az, hogy észak és kelet legyen nyitottabb, mint a dél és nyugat, észak-kelet legyen nyitott és tiszta, valamint a dél-nyugati sarok/falazat legyen derékszögű.

Ez persze a mi általunk használt közép-európai építészet elveivel nem igazán egyezik, főként a passzív házaknál, mégis otthonuk északi területének nyitottsága nagyon fontos az adott területen élő hölgyek szempontjából és az anyagiak viszonylatában is.

Itthon sajnos igen sokszor látom azt házaknál/lakásoknál, hogy az északi terület zárt, vagy pl. azt, hogy ikerházaknál az északra zárt délre nyitott felei az épületeknek sokkal kelendőbbek a fordított verziónál, azaz a délre zárt és északra nyitottaknál.

(Egyszer leírtam egy nagyon ide vágó kis mesét erről a jelenségről!)

Szóval ismerve a mi éghajlatunkon uralkodó építészeti elképzeléseket, valószínű, hogy sérült az északi terület az otthonunkban. Ezt zöld színek használatával, utólagos falnyitással, vagy légies, könnyű zöld növények telepítésével lehet ellensúlyozni.

De a leghatékonyabb ellensúlyozás az, ha ezt a fantasztikus zöld Buddha yantrát kinyomtatjuk, bekeretezzük és az északi falunkra felhelyezzük. Hiszen otthonunk északi területének uralkodója Buddha!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

medicine_buddha

UI: Amennyiben képesek vagyunk még egy-két extra lépésre, a lenti mantrából ki kellene nyomtatni az egyik verziót, és a Yantra alá behelyezni a keretbe:

A legfelső írás szanszkrit, a középső misztikus buddhista írás, kifejezetten mantrák leírására. És alul pedig a latin betűs átírás.

UUI: A yantrák használatáról itt olvashatsz…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Vasztu
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Buddha Yantra, Északra: Buddha napján nyomtatni egész kiváló… bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Dharmachakra Nap: Mit jelent, hogy Tíz milliószoros Nap… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Csütörtökön az itthoni asztrológiai állások szerint Sziddha Jóga lesz, a tibeti kalendár szerint 10 milliószoros nap is és az indiai szerint pedig Holi, a nap amikor több, mint 1 milliárd ember festékkel dobálja egymást… | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Buddha Születésének Napja… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..