Vasztu

A Védák szerint lakóhelyünk harmonikus elrendezése ugyanolyan fontossággal bír, mint az egészséges és kiegyensúlyozott életmód követése.   A Vastu Shastra írja le a Védákban a térrendezés ősi művészetét, melynek alkalmazása segíthet, hogy otthonukban nyugalomban, békében pihenhessünk, hogy munkahelyünkön összeszedetten és koncentráltan merülhessünk el feladatainkban, vagy éppen a tanuló környezetünk ideális kialakításában.

A Vasztu térrendezés minden lakó területre érvényes. A klasszikus Vasztu tanácsadás már az építendő ház területének kiválasztásánál kezdődik. Nemcsak a telek adottságait szokták figyelembe venni, mint pl. az égtájakhoz képest elhelyezkedést, de a terület lejtését, a föld színét, álagát és minőségét, de még az adott földterületen növő nővényeket is.

Persze Magyarországon azért elég könnyű jó minőségi földet találni, de akkor is, az ásás próbától, a vízpróbán át a föld megízleléséig, mindent bevetnek a Vasztu szakértők.

Ezután jön a tervezés része a dolgoknak. Érdekesség az is, hogy a lakóházakra, az irodákra, de még a raktárakra és a templomokra is vannak egyedi szabályok és tudnivalók, így igazán egyedire lehet kreálni az ingatlanunkat.

De természetesen a Vasztu nem csak akkor alkalmazható, amikor mi magunk építjük meg a saját ingatlanjainkat, hanem akkor is, amikor újonnan költözünk be egy már meglévő épületbe. Viszont itt is alkalmazandóak a használathoz megfelelő elképzelések, legyen az ingatlan lakóház, iroda, jógaterem vagy bármi más.

A Bhakti Kutirban Baktai Ádám végzi a Vasztu tanácsadást és oktatást, aki évekig tanulta ezt a Védikus Tudományt Indiában Srimán Devarishi Mahasáyától, de volt alkalma Satish Sharmától is tanulni, aki korunk egyik legelismertebb Vasztu szakembere az egész világon.

Bővebb információ, bejelentkezés:

+36 30 786 0966

Om Tat Sat

UI: A Bhakti Kutir honlapjára rendszeresen kerülnek fel cikkek és írások a Vaszturól, ide kattintva bele tudsz olvasni a folyamatosan bővülő repertoárba…

3 Responses to Vasztu

  1. Visszajelzés: EGY HÉTEN ÁT KARÁCSONY! | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Teremtsünk Harmóniát az Otthonunkban, Vasztu praktikák lakásunk Észak-keleti területére… | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Hogyan értelmezzünk egy olyan asztrológiai napot, amikor egy Mritju Jóga, azaz egy halál bolygóállás találkozik egy spirituális eseménnyel, és egyéb nyalánkságok… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük