Nriszimha Napja, a Védelmezés Istenségének napja…

Idén, 2022-ben, Május 15-re esik ez az ünnep. És természetesen ez lesz az év legnagyszerűbb napja a védelmezés yantrájának kinyomtatására.

A Vasztu, az ősi indiai térrendezés művészete szerint Sri Nriszimha yantráját 2 helyre is fel kellene helyeznünk az otthonunkban.

 • A déli égtáj felé kihelyezett yantra véd a betegségek ellen, a nem várt és hirtelen halál eseményektől és természetesen védelmezi azokat, akik azon területen élnek.
 • A másik kiváló helye a Sri Nriszimha yantrának a bejárati ajtónk feletti és lakásunkon belüli falrész.

És akkor végre valahára Sri Nriszimha története:

Az ős időkben egy hatalmas király elvonult az erdőkbe, és a misztikus jóga meditációk végzésével elérte azt, hogy Brahmá a materiális világ megteremtője megjelenjen neki.

A király azt kérte áldásként, hogy hadd váljon halhatatlanná.

Brahmá azt válaszolta, hogy még Ő maga sem halhatatlan, hiszen minden, ami a materiális világban megteremtődik, vagy testet ölt el is kell, hogy pusztuljon. De azáltal, hogy nem tudta  teljesíteni kívánságát, felajánlott neki 5 áldást, legyen is az bármi.

Hiranyakasipu a nagy király ezt kérte:

 • Senki ne legyen képes arra, hogy engem megöljön, sem ember, sem állat.
 • Kézzel és fegyverrel szembeni sérthetelenséget.
 • Ne essen bántódásom sem éjjel, sem nappal.
 • Kint sem és bent sem.
 • Valamint lent és fent sem.

Ezek után a király leigázta az egész világot. Sanyargatta az embereket és még az Istenek is rettegtek tőle.

A sors fintora, és egy Nárada Muni nevű nagy mester közben járása végett, Hiranyakasipu fia Prahláda, viszont egy rendkívül spirituális személy volt. Ami olyan szinten irritálta a királyt, hogy többször is megpróbálta megölni saját gyermekét.

Egy este újfent vitába kerültek és Hiranyakasipu oly mértékben gerjedt haragra, hogy azt üvöltötte:

“Mindig csak az Istenedről beszélsz és arról, hogy Mindenható, hogy végtelenül kegyes, és mindig szeretettel fordul hívei felé. De viszont sohasem látni Őt. Hol van a te Istened? Ha Ő, Mindenható akkor akár itt van ebben az oszlopban is?”

Erre Prahláda azt mondta, hogy “természetesen igen.”

Hiranyakasipu haragjában elő rántotta kardját és elkezdte szétverni a márványoszlopot.

Történetesen kint álltak egy oszlopcsarnokban, tehát nem voltak sem kint, sem bent. Épp nyugodni készült a nap, tehát nem volt sem éjjel, sem nappal.

Sri Nriszimha előugrott az oszlopból, ember testben, de oroszlán fejjel, és így beteljesedett a harmadik áldás is, nem volt sem ember, sem állat.

A dühöngő királyt felkapta az ölébe, aki így nem volt sem fent, sem lent, és széttépte a hasfalát karmaival, tehát sem kézzel, sem fegyverrel nem bántotta.

Ez Sri Nriszimha története, a jó Istené, aki megvédi hívőit.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Az ebben a bejegyzésben szereplő mantrával lehet beavatni a fent yantrát. Szimplán csak 108-szor kell elmondani és kész!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to Nriszimha Napja, a Védelmezés Istenségének napja…

 1. Visszajelzés: Ha már egy fura kedd van, akkor írok nektek egy kicsit a Marsról, a keddi napok Istenéről… | Bhakti Kutir

 2. Visszajelzés: Asztrológiailag a 3 napos hosszú hétvége minden napjára esik 1-1 spirituális alkalom… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Sri Nriszimha a Védelmezés Istensége | Bhakti Kutir

 4. Visszajelzés: Május hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük